11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDNA cere ridicarea imunităţii lui Ovidiu Silaghi

DNA cere ridicarea imunităţii lui Ovidiu Silaghi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicitarea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării Parlamentului European pentru transmiterea unei opinii şi formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi.

Acesta este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fapte comise în perioada în care avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Citeşte şi: Silaghi:Este ciudat să fie Iordache atât de idiot încât să dea bani pentru un contract deja reziliat

Faptele cu care DNA a fost sesizată constau în aceea că în cursul anului 2012, Silaghi, în calitate de ministru al transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, ca o companie de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu să deschidă noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul exercitării, de către ministru, a influenţei sale asupra unor funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) astfel încât C.N.A.D.N.R. S.A. să efectueze în termen plăţile aferente contractelor încheiate cu SC Romstrade SRL şi pentru continuarea derulării contractelor, în condiţiile în care erau înregistrate întârzieri în execuţia lucrărilor. Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitată pentru susţinerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Citeşte şi: Harta parlamentarilor pătaţi

Totodată, fostul ministru a primit de la acelaşi om de afaceri suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor decidente din cadrul CNADNR SA, în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Silaghi a ocupat funcţia de deputat în Parlamentul României până la data de 3 septembrie 2013, iar în prezent este membru al Parlamentului European.

Citeşte şi: Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Ovidiu Silaghi

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă