16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDNA cere arestarea lui Alin Trăşculescu

DNA cere arestarea lui Alin Trăşculescu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cer arestarea fostului deputat PDL Alin Trăşculescu.

Potrivit unui comunicat remis România liberă, DNA a pus în mişcare acţiunea penală pentru o nouă infracţiune reţinută în sarcina lu Alin Trăşculescu, şi anume asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

“Aceste noi măsuri au fost luate de procurori în dosarul în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de persoana menţionată pentru infracţiunile de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, se mai arată în comunicatul citat.

Joi, inculpatului i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală.

Tot joi, “s-a transmis la Tribunalul Bucureşti solicitarea de arestare preventivă a lui Trăşculescu Alin-Silviu, inculpat în dosarul nr. 336/P/2012, pentru infracţiunile sus menţionate”, potrivit DNA.

Având în vedere că, marţi, Camera Deputaţilor a constatat încetarea calităţii de deputat a lui Alin Trăşculescu, în urma demisiei sale, a fost înlăturat impedimentul procedural care nu permitea procurorilor să ceară instanţei arestarea preventivă a inculpatului.

În noile împrejurări create prin demisia lui Trăşculescu, competenţa de a se pronunţa asupra măsurilor preventive revine Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi EXCLUSIV RL: Dialogurile care-l îngroapă pe deputatul Alin Trăşculescu

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...
Ultima oră
Pe aceeași temă