13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDispute violente în cadrul unui nou protest organizat la Chişinău

Dispute violente în cadrul unui nou protest organizat la Chişinău

Susţinătorii alianţei guvernamentale au avut dispute verbale violente cu cei care au cerut demisia AIE în cadrul unui protest organizat duminică la Chişinău, vorbitorii de limbă rusă cerându-le contraprotestatarilor să-şi facă bagajele şi să treacă Prutul în România, relatează PRO TV Chişinău, potrivit Mediafax.

Câţiva susţinători ai alianţei şi un grup de participanţi la o manifestaţie organizată de creştin-democratul Iurie Roşca au ajuns faţă în faţă şi au început să se certe. Vorbitorii de limbă rusă i-au numit pe contraprotestatari români şi le-au cerut să treacă Prutul.

Acesta nu a fost singurul incident de la protest. Astfel, pentru a calma o dispută între două femei, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine.

Protestatarii au cerut demisia alianţei guvernamentale şi au lansat critici la adresa coaliţiei. La manifestaţie au participat şi mulţi tineri veniţi din mai multe zone ale ţării, dintre care unii “abia se ţineau pe picioare”, potrivit televiziuni moldoveneşti.

De partea cealaltă a străzii au manifestat susţinătorii alianţei, reuniţi duminică în număr mai mare decât de obicei. În timp ce aceştia scandau “Jos Iuda”, participanţii la protestul organizat de Iurie Roşca ripostau cu gesturi obscene.

Iurie Roşca a luat cuvântul pentru a critica încă o dată coaliţia de guvernământ în care, afirmă el, “se confruntă pe ascuns doi mari oligarhi: Plahotniuc şi Filat”, potrivit Jurnal de Chişinău.

“Regret foarte mult faptul că Dodon, pe care l-am respectat foarte mult, intră în cârdăşie cu cei care uzurpează puterea de stat în R.Moldova”, a declarat liderul Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei.

“Insistenţa capilor coaliţiei de guvernământ de a alege preşedintele R.Moldova în condiţiile de uzurpare a puterii de stat urmăreşte menţinerea la putere a regimului anticonstituţional de Chişinău. Sfidarea permanentă a normelor constituţionale şi a procedurilor legale de către grupurile oligarhice urmăreşte exercitarea puterii în nume propriu”, a adăugat el.

Potrivit poliţiei, la proteste au participat aproximativ 600 de persoane.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă