17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Disponibilizari masive la „Stratusmob” Blaj

Aproape 250 de angajati ai societatii „Stratusmob” SA Blaj (judetul Alba) vor ramane fara un loc de munca ca urmare a procesului de restructurare ce va avea loc in perioada urmatoare. Conducerea firmei a depus la Agentia Judeteana pentru Ocupare si Formare a Muncii (AJOFM) documentatia privind un plan de restructurare.
Pana in prezent s-au acordat in trei randuri consecutiv preavize pentru 29 de angajati, respectiv 183. In total, 241 de blajeni vor ramane in prag de iarna fara un venit stabil, in conditiile in care in zona nu exista alte societati care sa presteze o activitate similara.
Liderii de sindicat pun aceste disponibilizari masive pe seama pierderilor foarte mari inregistrate de „Stratusmob” in acest an, ca urmare a scaderii constante a monedei euro in raport cu leul. Primarul municipiului, Simion Alexandru Bacila, a declarat ca Blajul nu s-a mai confruntat pana acum cu o disponibilizare atat de masiva intr-un timp atat de scurt, acest lucru generand o adevarata problema sociala.
Bacila a mai spus ca, din discutiile avute cu directorul societatii, Carol Szabo, reiese ca disponibilizarea din aceasta luna era singura sansa de redresare a fabricii.

Ultima oră
Pe aceeași temă