27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialDiscuţia despre legea amnistiei, amânată până marţi

Discuţia despre legea amnistiei, amânată până marţi

Marian Neacşu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, joi, că opinează că la plenul de marţi se poate discuta proiectul privind amnistia şi graţierea, iar liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a spus că nu crede aceasta pentru că nu o dată solicitarea opoziţiei în acest sens a fost respinsă, scrie Mediafax.

Proiectul legii „amnistiei şi graţierii nu a făcut obiectul şedinţei de Birou Permanent. Trebuie să vă precizez că am avut la Comitetul liderilor o solicitare a colegilor de la PNL şi PDL, şedinţa a avut loc şi am decis în majoritate ca o şedinţă a comitetului liderilor care să aibă exact aceeaşi temă, respectiv amnistia, să aibă loc marţi la ora 12.00 şi hotărârea care se va lua în comitetul liderilor de acolo să fie preluată în şedinţa de plen de la ora 16.00. Eu opinez că marţi după amiază, la ora 16.00, se poate discuta proiectul privind amnistia”, a afirmat Neacşu.

În replică, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a arătat că PSD a respins în şedinţa comitetului liderilor de grup convocarea plenului, vineri, pentru respingerea proiectului privind amnistia şi nu crede că acest proiect va intra în plenul de marţi.

„Astăzi opoziţia a cerut convocarea comitetului liderilor de grup pentru a convoca Parlamentul mâine (vineri – n.r.), la ora 12.00, pentru a avea două puncte: aprobarea în sfârşit a cererii de încuviinţare a arestului pentru deputatul Diniţă şi, speram noi, şi pentru deputatul Adam şi pentru respingerea odată pentru totdeauna a proiectului privind amnistia şi graţierea. Din nou liderii puterii au refuzat şi avem dovada că Victor Ponta ţine amnistia şi graţierea pentru a-şi încuraja pe ultima sută de metri colegii să-l ajute în aceste alegeri. Ne-au spus cei din PSD că marţi subiectul va fi repus pe tapet la Comitetul liderilor de grup şi posibil să ajungă respingerea amnistiei în plenul Camenrei Deputaţilor. Nu credem acest lucru, puterea nu o dată a respins asemenea solicitări făcute de opoziţie. Pe 27 octombrie plenul a respins solicitarea noastră. Avem dovada dublului limbaj a lui Victor Ponta”, a susţinut Scutaru.

George Scutaru a dat exemple în care plenul Camerei s-a convocat în mai puţin de 24 de ore şi a arătat că acest lucru se putea face şi acum şi că toţi deputaţii PNL şi PDL erau pregătiţi să vină la şedinţă vineri să respingă proiectul privind amnistierea şi graţierea.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a precizat că argumentul PSD pentru respingerea solicitării ACL de convocare marţi a plenului Camerei a fost că nu există timpul fizic necesar pentru a-i anunţa pe parlamentari.

„Argumentul PSD pentru respingerea propunerii de a convoca plenul pentru amnistia a fost că, din punct de vedere fizic, nu există timpul necesar pentru a-i anunţa pe colegi, în aşa fel încât mâine la ora 12.00 să participe la şedinţa de plen. După părerea mea, este un lucru premeditat ce face puterea în momentul de faţă, ce face Victor Ponta, îşi asigură sprijinul tuturor celor corupţi, celor certaţi cu legea în Parlamentul României pentru a putea apropia victoria în 16 noiembrie. Toţi colegii noştri au făcut conferinţe de presă în teritoriu şi au anunţat că parlamentarii noştri sunt pregătiţi să vină vineri la şedinţa Camerei”, a adăugat Tinel Gheorghe.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a cerut, joi, președinților Camerei Deputaților și Senatului și ”șefului acestora”, Victor Ponta, ca vineri să fie convocat Parlamentul pentru a discuta și ”pica” legea amnistiei şi graţierii şi pentru a încuviința cererile de arestare a unor parlamentari.

 

Cele mai citite

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...
Ultima oră
Pe aceeași temă