22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDiplomaţii bulgari nu sunt aleşi în mod transparent

Diplomaţii bulgari nu sunt aleşi în mod transparent

Actuala procedură de numire a diplomaţilor bulgari nu este transparentă, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Vesela Şerneva, relatează Sofia News Agency, informează NewsIn.

Ea a oferit marţi informaţii despre revizuirea strategică a structurilor şi personalului ministerului. Potrivit  acesteia, viitoarele amendamente la Actul privitor la corpul diplomatic vor oferi “o cotă politică” de 20% din toate numirile în diplomaţie.

“Actuala procedură nu este transparentă. Când se face o numire politică, trebuie să existe o logică bazată pe eficienţa persoanei propuse, pe capacitatea ei de a răspunde standardelor Ministerluui de Externe. Aceste numiri trebuie măcar să fie coordonate cu directoratele specializate din minister”, a spus Şerneva, explicând că şi termenul “numire politică” trebuie definit în legislaţie.

“Trebuie să existe o procedură clară, nu să se decidă astfel de numiri în vreun cabinet obscur, unde doi oameni scriu nume pe un şerveţel”, a adăugat ea.

Sursa a explicat că 70 de persoane au lucrat din martie la revizuirea strategică a structurilor ministerului, împărţiţi în şapte grupuri de lucru: revizuirea condiţiilor, obiectivelor şi priorităţilor politicii externe bulgare, revizuirea modelului organizaţional al instituţiei, revizuirea misiunilor diplomatice din străinătate, revizuirea legislaţiei în domeniu, revizuirea activităţilor consulare, a politicilor de resurse umane şi a securităţii informaţiei. Grupurile şi-au prezentat rapoartele la 16 iunie.

Purtătoarea de cuvânt nu a dorit să prezinte concluziile raportului, dar a spus că probabil se recomandă închiderea unor misiuni diplomatice. Ea a subliniat că ministerul încearcă să găsească un mod de a spori eficienţa şi în acelaşi timp de a respecta cerinţa Cabinetului privitoare la reducerea cheltuielilor cu 15%.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă