18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialDincolo de limite: pe Everest si-n Militari

Dincolo de limite: pe Everest si-n Militari

Aseara, la ora 21.00, Discovery a lansat noul documentar "Everest: Dincolo de limite". Documentarul urmareste eforturile unei echipe in incercarea de a-si infrange slabiciunile fizice si psihologice, pentru a-si atinge telurile, intr-unul din cele mai mortale si mai controversate sezoane de pana acum. Filmul are sase episoade si utilizeaza tehnici de videografie pentru inalta altitudine si camere montate pe sepcile serpasilor. Fiecare dintre participantii la aceasta expeditie este diferit, fiecare este motivat de altceva, fiecare are povestea lui.
Pentru a aduce dificultatile urcusului pe Everest mai aproape de telespectatori, Discovery a convins doi alpinisti amatori sa incerce sa supravietuiasca intr-o tabara de baza pentru doua saptamani. Locuind intr-un cort pe o platforma cubica in curtea magazinului Plaza din Militari, cei doi alpinisti sunt izolati in mijlocul cartierului incepand de vineri, 30 martie. Intentia experimentului este de a simula dificultatile psihologice prin care trec alpinistii plecati in expeditii dificile, mai degraba decat dificultatile fizice. Invitat pentru a comenta experimentul, psihologul Aurora Liiceanu a comentat tensiunile care apar in relatiile dintre oameni in conditii de limita si a subliniat ca "intre societate si natura este o diferenta foarte mare". Avertizati asupra legaturii stranse care se va suda intre ei in urma acestui experiment, cei doi tineri alpinisti experimentati, salvamontistul Teo Vlad si inginerul Catalin Onceanu, s-au suit pe platforma cubica si au facut cu mana spectatorilor dupa ce scara a fost indepartata. Cei doi nu vor fi total izolati. Pe parcursul intregii campanii ei vor scrie intr-un blog. Telespectatorii vor putea sa-i urmareasca de la ora 10.00 AM pana la 22.00 multumita camerelor de filmat instalate in Base Camp si transmise pe site-ul Discovery. Dupa cum a spus prezentatoarea experimentului inaintea urcarii celor doi alpinisti pe platforma, "aceasta este o promovare… adica o provocare deosebita lansata de Discovery".

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă