15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDinamo revine la epoca „Postelnicu"

Dinamo revine la epoca „Postelnicu”

Dinamo revine cu o victorie după cinci etape, victorie care ne aduce însă aminte de epoca Postelnicu.  Mai mult, adversarele  echipei din Ştefan cel Mare s-au speriat şi au apelat la arbitrajul internaţional.

Arbitrul care a acordat cele două penalty-uri gratuite în favoarea “câinilor ” a fost desfiinţat de oamenii de fotbal. Cele două greşeli mari de arbitraj în favoarea lui Dinamo, la partida cu Oţelul, au fost analizate de experţii Dolce Sport, Dan Lăzărescu şi Basarab Panduru. “Am vorbit cu Alexandru Deaconu, suntem amici, l-am întrebat de ce l-a delegat pe Rusandu la Dinamo-Oţelul şi mi-a explicat că a u fost şase arbitri FIFA plecaţi în străinătate, a fost nevoit să facă această delegare. Aseară a făcut două greşeli grave, am avut nişte contradicţii cu Pandi vizavi de primul 11 metri acordat lui Dinamo.

Eu susţin că nu trebuia acordat, pentrul că nu sesizez intenţia gălăţeanului de a juca mingea cu mâna, chiar dacă el se duce prin alunecare cu mâna puţin îndepărtată de corp. Faza din ultimul minut nu putem să discutăm mai mult de 20 de secunde”, a spus Dan Lăzărescu, expertul Dolce Sport în arbitraj.

“Lasă-te, băi, băiatule, dacă nu vrei să greşeşti împotriva lui Dinamo în ultimul minut”, i-a transmis Panduru lui Lucian Rusandu, arbitrul partidei Dinamo-Oţelul.

“Eu cred că la Liga I nu se mai folosesc celebrele telefoane de la conducători, sunt pur şi simplu greşeli. Eu îl cunosc pe Rusandu, dacă mi-ar fi trimis un prieten o casetă, să zicem din Turcia, şi aş fi văzut aceste faze şi nu cunoşteam personajele şi echipele, aş fi zis că-i furt. Vorbesc des cu Deaconu, e supărat, e munca lui, de multe ori e contrariat, nu înţelege nici el, sunt momente în care nu-i înţelege nici el pe arbitri”, a mai spus Dan Lăzărescu în emisiunea Sport Center. Finanţatorul campioanei CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat sâmbătă seară, după victoria cu Universitatea Cluj (2-1), că a cerut arbitri străini pentru meciul cu Dinamo Bucureşti din sferturile Cupei României.

“Vrem arbitri străini în meciul cu Dinamo Bucureşti. Am făcut o cerere în acest sens. După ce am văzut aseară ce s-a întâmplat în partida cu Galaţiul, s-ar încuviinţa să avem arbitri străini”, a spus Paszkany, într-o intervenţie telefonică la Digisport.

Partida cu Dinamo Bucureşti, din sferturile de finală ale Cupei României, este programată miercuri. 

Rezultate înregistrate în partidele disputate vineri şi sâmbătă în etapa a XVII-a a Ligii I, ultima a turului, clasamentul competiţiei şi programul celorlalte meciuri:

Vineri

Gaz Metan Mediaş – Petrolul Ploieşti 2-0;

Au marcat: Astafei ’21, Bawab ’68 (penalty)

Concordia Chiajna – Gloria Bistriţa 2-1;

Au marcat: Ibrici ’28, Belu ’76 / Anton ’69

Dinamo – Oţelul Galaţi 2-1;

Au marcat: Alexe ’17 (penalty), Matei ’31 (penalty) / Rus ’60 (autogol)

Sâmbătă

Universitatea Cluj – CFR Cluj 1-2;

Au marcat: V. Dinu ’20 (penalty / Rui Pedro ’70, Bjelanovici ’80

Ceahlăul Piatra Neamţ – Rapid 0-0

Duminică

Astra – Pandurii Târgu Jiu, ora 20.30, DigiSport

Luni

CS Turnu Severin – Viitorul Constanţa, ora 18.00, DigiSport

FC Vaslui – CSMS Iaşi, ora 19.00, Dolce Sport

FC Braşov – Steaua, ora 20.30, DigiSport

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...
Ultima oră
Pe aceeași temă