13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDinamo, amendată de LPF înaintea derbiului cu Steaua. Mai dă Negoiţă prime?

Dinamo, amendată de LPF înaintea derbiului cu Steaua. Mai dă Negoiţă prime?

Liga Profesionstă de Fotbal (LPF) a amendat cu câte 30.000 lei cluburile Dinamo şi FC Braşov în urma incidentelor provocate de propriii suporteri la meciurile din ultima etapă. Decizia ar putea-o afecta pe Dinamo, care sâmbătă va avea meci cu Steaua.

Atât la partida Dinamo – Viitorul, scor 1-2, cât şi la FC Braşov – Petrolul, 1-1, suporterii gazdelor au aruncat cu torţe şi fumigene, fapt ce a atras penalizările celor două cluburi. Până la 40.000 euro ar putea primi în total jucătorii lui Dinamo, primă acordată de Negoiţă, în cazul în care vor învinge Steaua. Totuşi este posibil ca gaura financiară făcută de LPF în conturile lui Dinamo, chiar înaintea derbiului, să ducă la reducerea primelor.

De asemeni membrii Comisiei de Disciplină a LPF au mai dat sancţiuni pentru jucătorii: Monroy Aitor (CFR Cluj), suspendare două jocuri şi amendă 3.000 lei, Adnan Aganovici (FC Braşov) şi Bojan Golubovici (Ceahlăul Piatra Neamţ), suspendare câte o etapă şi penalităţi de 740 lei.

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, declara într-o conferinţă de presă, că în principiu este de acord cu folosirea materialelor pirotehnice la meciul Steaua – Dinamo, de sâmbătă, însă numai dacă vor fi respectate toate prevederile legale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă