Pacienții internați la Spitalul Clinic Județean Ilfov îndură condiții mizere, iar medicii folosesc fire pentru cusut nesterilizate, comprese refolosite sau mănuși spălate, a declarat un medic, sub protecția anonimatului, pentru Digi24.
Potrivit medicului, pacienții cu afecțiuni cardiace sunt supuși unui tratament neadecvat în unitatea medicală.
„Ei sunt internaţi, iniţial, ca pacienţi cu complicaţii. Dacă face un infarct pacientul respectiv, până vine terapia intensivă, se instalează brancardierul la capătul scărilor. În timpul acesta, medicul anestezist cu asistenta urcă pentru a acorda primul ajutor. Este pus în cearceaf, se caută o poziţie corespunzătoare. Pacientul respectiv ar trebui să stea drept, pe orizontală, pus pe targă. Este cărat cu cearceaful până la capătul scărilor, pus pe targă şi transferat la terapie intensivă”, explică medicul.
Citește și: Digi 24: Femeile însărcinate îndură condiții mizere la Spitalul Județean Ilfov
Întrebat de ce pacientul nu este transportat cu patul mobil, aşa cum trebuie, medicul răspunde simplu: „Pentru că acel pat nu are loc pe acel hol.”
Totodată, medicul a mai precizat că materialele de unică folosință, precum compresele sterile și firele, au fost folosite de mai multe ori, fiind resterilizate, deși procedura prevede ca acestea să fie aruncate. Totodată, mănușile de unică folosință au fost refolosite de infirmiere, de la un pacient la altul.
Managerul spitalul a negat că există asfel de situaţii și a precizat că va face verificări.