26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalEcuador reinstituie obligativitatea vizei pentru turiștii chinezi

Ecuador reinstituie obligativitatea vizei pentru turiștii chinezi

Marți, Ministerul de Externe al Ecuadorului a declarat că reintroduce efectiv obligativitatea vizelor pentru călătorii din China, invocând o creștere a fluxurilor migratorii ilegale din această țară asiatică, notează Reuters.

Ministerul a precizat că va suspenda un acord cu China prin care renunțase la cerința obținerii vizei pentru turiști. Ministerul a explicat că mulți călători chinezi au depășit perioada permisă de 90 de zile, unii utilizând potențial Ecuadorul ca o escală pentru a ajunge în alte destinații din regiune. În ultimele luni, aproape jumătate dintre vizitatorii din China nu au părăsit țara prin rutele obișnuite la timp.

Întrebat despre suspendarea exceptării de vize a Ecuadorului, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lin Jian, a declarat marți că China se opune ferm tuturor formelor de trafic de persoane.

Acordul privind exceptarea reciprocă de la vize între China și Ecuador, de la intrarea sa în vigoare în august 2016, a jucat un rol important și pozitiv în promovarea călătoriilor transfrontaliere și a cooperării practice în diverse domenii între cele două țări,

a spus Lin în cadrul unui briefing de presă regulat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă