11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDieta săracă în carbohidraţi te vindecă de acnee

Dieta săracă în carbohidraţi te vindecă de acnee

Dietele sărace în carbohidraţi fac mai mult decât să te ajute să slăbeşti. Ele ţi-ar putea îmbunătăţi tenul afectat de acnee, scrie publicaţia britanică “The Independent”.

Deşi cele câteva studii pe această temă au avut rezultate contradictorii, “teoretic, oamenii care suferă de acnee sunt hiperinsulinici iar alimentele sărace în indexul glicemic ar putea contribui la controlarea hormonală a acneei,” spune Alan R. Shalita, profesor al SUNY Downstate Medical Center din New York.

Hiperinsulinimia este caracterizată de nivelul excesiv de insulină din sânge, iar mâncarea cu mai puţine zaharuri este preferată în dietele sărace în carbohidraţi, controlând astfel nivelul de zahăr din sânge.

“Îmi incurajez pacienţii cu acnee să modereze cantitatea de carbohidraţi consumată şi să nu exagereze cu produsele lactate.”, declară medical dermatolog din New York. Shalita a vorbit despre relaţia dintre dietă şi acnee la conferinţa de vară a Academiei Americane de Dermatologie, din New York.

Doctorul adaugă că “majoritatea informaţiilor despre cum anumite alimente cauzează sau vindecă boli sunt mituri”. De exemplu, nu există nici o dovadă clară că ciocolata provoacă acnee, spune el. “Un studiu care a comparat batoane de ciocolată foarte dulce cu batoane de roşcovă nu a găsit nicio diferenţă privind riscul de acnee,” precizează Shalita. “Zahărul şi grăsimile se găsesc în amândouă, deci, pentru oamenii care reacţionează la ciocolată, e vorba mai mult despre zahăr decât de cacao”, detaliază medicul american.

Carbohidraţii se regăsesc mai ales în dulciuri, făină albă, orez, paste făinoase şi sucuri carbogazoase, multe dintre aceste produse caracterizate şi de o cantitate mare de glucide.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă