14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialDiaconescu a reiterat necesitatea aderării la Schengen într-o întâlnire cu ambasadorii statelor...

Diaconescu a reiterat necesitatea aderării la Schengen într-o întâlnire cu ambasadorii statelor UE

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a reiterat la o întâlnire cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti necesitatea realizării obiectivului aderării României la spaţiul Schengen şi a solicitat sprijinul statelor membre pentru adoptarea unei decizii pozitive în acest sens, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat MAE, ministrul a evidenţiat “deplina disponibilitate a autorităţilor române pentru un dialog deschis, la toate nivelele, cu partenerii din statele membre, care să contribuie la avansarea unei soluţii în acest dosar”.

Întâlnirea de lucru cu ambasadorii UE a fost organizată de ambasada Danemarcei la Bucureşti, în calitate de preşedinţie rotativă a Consiliului UE, şi a prilejuit un schimb de opinii în legătură cu principalele aspecte de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională.

Diaconescu a mai vorbit şi despre Strategia UE pentru Dunăre, ocazie cu care a subliniat necesitatea intensificării eforturilor comune direcţionate spre realizarea de proiecte concrete în regiunea dunăreană.

“Totodată, şeful diplomaţiei române a trecut în revistă rezultatele vizitei întreprinse în Republica Moldova şi a reiterat susţinerea activă a României pentru aspiraţiile europene ale ţării vecine şi a arătat, în acest sens, că printre priorităţile de pe agenda bilaterală se numără adoptarea Planului de Acţiune al Parteneriatului Strategic, menit să sprijine integrarea europeană a Republicii Moldova, precum şi dinamizarea cooperării economice, în special în ceea ce priveşte proiectele strategice de interconectare energetică şi infrastructură”, se mai arată în comunicatul MAE.

 

Cele mai citite

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă