15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDezvăluirile lui Vlas: Popa nu va fi adus în România, banii domnului...

Dezvăluirile lui Vlas: Popa nu va fi adus în România, banii domnului Vîntu fac minuni

La mai puţin de 24 de ore de la eliberarea sa condiţionată, Ioana Maria Vlas face primele declaraţii şocante. “Mama FNI” susţine că există semnături ale lui Sorin Ovidiu Vîntu pe acte din dosarul FNI, pe care procurorul Irinel Păun “nu a vrut” să le vadă, dar şi că Nicolae Popa nu va fi adus niciodată în România, pentru că într-o ţara ca Indonezia “banii domnului Vîntu fac minuni”.

“Nu am fost mâna dreaptă a lui Vîntu, a fost altcineva. Eu am fost un obraz curat pe care lumea l-a respectat şi investitorii l-au crezut. Marea mea vină a fost că, pentru a încerca să fac ceva bun, a trebuit să mint, dar am minţit într-un mod atât de idiot pentru cine ştia ce însemnă un joc piramidal!”, a declarat Vlas la Antena3, în primul său interviu acordat după ieşirea din Penitenciarul Targsor.

Potrivit ziare.com, fostul administrator ŞOV Invest susţine că a intrat în FNI deşi “toţi cei din piaţă ştiau foarte bine că este un bluff imens”, dar a crezut că îşi permite să rişte pentru a încerca să pună la punct lucrurile. Vlas mai spune că Vîntu ducea o politică de dictat, umflând mult creşterile din fond, şi că el este cel care, cu girul fostului ministru Decebal Traian Remes şi a premierului Radu Vasile, a reuşit să facă CEC, o instituţie de stat, să gireze FNI. “O asemenea stupizenie nu există în toată lumea”, a comentat ea.

Ioana Maria Vlas mai susţine că nu a avut nimic de câştigat de pe urma activităţii sale alături de Vîntu şi că Nicolae Popa era cel folosit de Vîntu pentru a retrage, cu ajutorul unor carnete de investitor, sute de miliarde de lei. “Erau retraşi pe semnătura domnului Vîntu. Semnătura există! Mă întrebaţi de ce nu a văzut nimeni? Întrebaţi-l pe domnul Irinel Păun (n.red: procurorul de caz) care nu a vrut sa o vadă!”, a declarat Vlas.

Mai mult, aceasta spune că în lipsa lui Nicolae Popa SOV era cel care semna cererile de retragere din FNI, acesta fiind “servit, ca stăpân ce era, imediat”. “Eu nu am avut niciun fel de legătură cu furtul. Din FNI au plecat bani cu sacii, la ordinul domnului Vîntu. Nicolae Popa îi umplea şi îi ducea la Gelsor, iar eu totdeauna eu aflăm post-factum”, a mai susţinut Ioana Maria Vlas, dezvăluind şi că Popa a cumpărat mii de unităţi de fond pe un carnet, cumpărătura a fost înregistrată de “fătuca” de la ghişeu, “Nicolae Popa nu a plătit niciodată, dar domnul Vîntu le-a răscumpărat”.

Vlas a mai afirmat că Vîntu a fost cel care i-a cerut să plece din ţară, spunându-i “şefa, te rog să stai puţin afară că între timp eu rezolv totul şi îţi albesc numele”, şi că un om de-al lui Vîntu a fost cel care a ajutat-o să părăsească România. “Pentru el a fost foarte simplu să spună că madam Vlas a plecat cu banii. 300 de milioane de dolari? Trebuia să plec cu camionul, pentru că a transfera bani din România oriunde lasă urme”, a mai afirmat ea, spunând că nu are niciun leu în afară de pensia de 28 de milioane de lei vechi.

“Eu nici salariul nu l-am avut de la SOV Invest, tot salariul se ducea la oameni, nu am vrut, mi-era silă”, a ţinut Vlas să sublinieze foarte clar. Întrebată de moderatoarea emisiunii de ce nu a dezvăluit din primul moment opiniei publice ce se întâmplă la FNI, Vlas a dat un răspuns stupefiant: “Oricum s-ar fi prăbuşit FNI, iar dacă eu spuneam acel lucru la acea vreme nu sunt convinsă că aş fi trăit a doua zi. Nu e grav ce spun, e adevărat. Sau aş fi fost într-un spital de nebuni (…) Ştiind câte ştie şi câte poate domnul SOV, mi-a fost frică, sunt şi eu om”.

Ioana Maria Vlas a continuat şirul dezvăluirilor surprinzătoare. “Atunci când FNI a intrat în colaps, că FNA nu a intrat şi acum funcţionează, au dispărut din sediul SOVInvest două camioane de documente, s-a făcut cu ştirea poliţiei. Eu cunosc treaba asta, mi-au spus după aceea nişte investitori, dacă ei au minţit, mint şi eu”, a declarat Vlas, adăugând imediat: “nu ştiu nume şi aş prefera să nu ştiu, din foarte multe motive”.

Rugată să ofere mai multe informaţii, aceasta a explicat: “domnul Vîntu, aşa cum a cumpărat o mulţime de oameni, a cumpărat şi ofiţeri superiori din Poliţie. De altfel, din ceea ce a apărut în ultima vreme, domnul Vîntu recunoaşte ca a infiltrat toate organele statului”. Vlas este sceptică în privinţa unei posibile redeschideri a dosarului FNI, pentru care ar trebui să apară fapte sau probe noi. “Dar eu am spus aceste lucruri de opt ani de zile non-stop, degeaba”, a mai afirmat ea, respingând totodată ideea că Nicolae Popa ar putea să facă declaraţii care să conducă la redeschiderea dosarului FNI. Vlas a explicat că în orice dosar există probe directe şi indirecte, în prima categorie intrând de exemplu înscrisurile. “În afară de extrasuri există şi un împrumut de 550 de mii de dolari semnat personal de domnul Vîntu”, a susţinut ea.

În categoria probelor indirecte, Vlas a încadrat mărturiile de care procurorul Irinel Păun nu a ţinut cont deloc. “Irinel Păun a spus că mărturia mea nu face două parale pentru că domnul Vîntu nu a semnat nimic. E un abuz, pentru că, pe mărturii, în toată lumea oamenii pot fi condamnaţi. Domnul Popa, dacă i s-ar oferi imunitate, după câte a îndurat, ar spune adevărul, dar mă îndoiesc, pentru că banii domnului Vîntu, într-o ţară cum este cea în care este domnul Popa fac minuni”, a completat Vlas. Întrebată la ce se referă când spune că Nicolae Popa a îndurat multe, Ioana Maria Vlas a afirmat că acesta “era capul în care se spărgeau toate oalele, la SOVInvest şi mai ales la Gelsor”. “În 1999, mă mir că nu spune nimeni, prin iulie, şi-a luat lumea în cap A plecat pur şi simplu din Gelsor (…) Nu s-a întors decât după ianuarie 2000. Cine l-a cunoscut îmi spunea că se îmbăta până la inconştientă. S-a temut întotdeauna că îi vor pica toate în cap şi i se vor sparge până la urmă”, a dezvăluit aceasta.

Mai mult, Vlas spune că în decembrie 1999, după o “ceartă fenomenală” cu SOV ar fi plecat trei luni din ţară dându-şi demisia. “În aceste trei luni, domnul Vîntu a făcut să între 3 mii de miliarde în fond, scrie în documentele oficiale. Aşa cum au intrat, aşa au şi ieşit. Eu nu eram acolo, atunci s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Mă învinuiesc că m-am întors şi nu am făcut ce trebuia să fac: să îl iau pe onorabilul domn Vîntu de guler (…) Ar fi meritat să fac un act nebunesc, să îi fac ceva să îl aduc la un raţionament normal. Ştiţi cum plecau sutele de miliarde zilnic?”, a mai dezvăluit abia acum Ioana Maria Vlas.

 

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă