29.8 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
AcasăSpecialDeutsche Bank, suspectată de către SUA că l-ar fi ajutat pe Vladimir...

Deutsche Bank, suspectată de către SUA că l-ar fi ajutat pe Vladimir Putin

Deutsche Bank, principala instituție bancară a Germaniei, este suspectată de americană că l-ar fi ajutat pe liderul rus Vladimir Putin să mute sume uriașe de bani din Rusia în Marea Britanie. Autoritățile americane cercetează tranzacțiile făcute de gigantul german.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite investighează tranzacţii în valoare de 6 miliarde de dolari, care au fost intermediate de banca germană. Banii ar putea aparține lui Vladimir Putin, inclusiv unor rude și apropiați ai acestuia, potrivit Bloomberg. 

În acest caz sunt urmărite de asemenea și tranzacții care le-ar aparține fraților Arkadi şi Boris Rotenberg, oligarhi ruși și apropiați ai lui Putin, care au făcut afaceri cu statul.

Banca germană nu este acuzată că ar fi făcut tranzacții ilegale, deoarece mecanismele folosite au fost unele corecte, însă Deutsche Bank ar putea fi acuzată de spălare de bani deoarece a autorizat tranzacții pentru persoane aflate sub sancțiuni internaționale. Putin și alți oligarhi ruși figurează pe o listă a persoanelor sancționate de comunitatea internațională în urma crizei din Ucraina.

Banca germană a infirmat acuzele care îi sunt aduse și a demarat o anchetă proprie în acest caz.

Deutsche Bank se află de mai mult timp în vizorul autorităților americane, fiind anchetată, în SUA, în alte trei dosare. Banca a anunțat pierderi de circa 6,5 miliarde de dolari în semestrul al treilea, iar una dintre cauze ar putea fi tocmai faptul că sunt strânse fonduri separate în cazul în care va izbucni un scandal.

În ciuda acuzațiilor, liderul rus a făcut apel la oamenii de afaceri din Rusia să repatrieze banii din străinătate pentru a ajuta la refacerea economiei țării.

Cele mai citite

Ultimul segment de tablier metalic al podului de peste Dunăre de la Brăila a fost montat marți

Ultimul segment de tablier metalic al podului de peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulcea...

Grav accident pe E85, „Drumul morții”, la Sinești. Patru morți și cinci răniți

Un grav accident rutier, soldat cu patru morți și cinci răniți, s-a produs, miercuri, pe șoseaua E85, în zona localității Sinești (județul Ialomița). Drumul European...

FOTO Președintele Iohannis și Carmen Iohannis s-au întâlnit cu regele și regina Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, și soția lui, Carmen Iohannis, s-au întâlnit cu regele și regina Spaniei. Întâlnirea a avut loc la Madrid, în seara de...
Ultima oră
Pe aceeași temă