13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDesfasurarea CM, pusa in pericol!

Desfasurarea CM, pusa in pericol!

De la prima editie a Campionatului Mondial de fotbal, in 1930, si pana in prezent doar cel de-al doilea razboi mondial a “reusit” sa intrerupa ritmicitatea competitiei prin anularea editiilor din 1942 si 1946. Acum insa iata ca s-a ivit un alt adversar neasteptat: Cupa Mondiala editia 2006 s-ar putea anula din cauza gripe aviare! Sau cel putin asa sustine ziarul german “Bild”, care isi bazeaza informatia, aparuta in editia sa de miercuri, pe declaratiile a doi politicieni germani. “Daca virusul va ajunge sa puna in pericol viata oamenilor, atunci nici nu mai trebuie sa ne gandim la organizarea Mondialului”, a spus expertul in agricultura al Partidului Liberal (FDP), de opozitie, Hans Michael Goldman. Intr-o astfel de situatie, a adaugat Goldman, “nimeni nu va fi atat de nebun sa mearga pe stadion”.
Omologul lui Goldman din cadrul Uniunii Crestin Democrate (CDU), partidul majoritar al coalitiei de guvernamant, Franz Josef Holzenkamp, se teme la randul sau de aceasta posibilitate. “Daca virusul devine prea periculos, prioritara va fi sanatatea oamenilor si nu Cupa Mondiala”, a declarat Holzenkamp. De asemenea, un responsabil al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Klaus Stohr, a apreciat ca in situatia in care vor fi descoperite cazuri de transmitere a virusului de la om la om, “trebuie sa se reflecteze bine la ceea ce trebuie facut”.
Douasprezece orase vor gazdui meciuri din cadrul CM si peste 3 milioane de vizitatori sunt asteptati pentru acest eveniment, pe care Germania il pregateste din 2000.
Numarul total al pasarilor salbatice moarte in Germania purtatoare ale virusului H5N1 a ajuns la 103 dupa descoperirea altor 22 de cazuri pe Insula Ruegen din Marea Baltica. Cu exceptia a doua cazuri, toate pasarile salbatice purtatoare ale virusului au fost descoperite pe Insula Ruegen, unde a fost decretata starea de calamitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă