15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialDeputatul Claudiu Manda i-a cerut unui om de afaceri să o sponsorizeze...

Deputatul Claudiu Manda i-a cerut unui om de afaceri să o sponsorizeze pe Olguța Vasilescu

Deputatul Claudiu Manda i-a fi cerut unui om de afaceri să o sponsorizeze în campania electorală pe primărița din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, arestată la domiciliu, și i-a promis că va primi ”înzecit” înapoi, conform unor documente aflate la Tribunalul București. Manda a negat, spunând că ”este pentru prima dată când aude despre aşa ceva” și că nu a avut nici o implicare. 

Specialiștii consultați de Rl au arătat că, cel mai probabil, o simplă relatare a unui denunțător a unui eveniment în care apare și deputatul respectiv nu era suficientă pentru a fi audiat ca martor sau pentru a se începe urmărirea penală. În cazul Liei Olgața Vasilescu, există întregul circuit al banilor, pe obiecte și evenimente, care i-au folosit inculpatei spre a fi aleasă primar în 2012. 

În aceleași documente, se arată și că la o petrecere dată de Olguța Vasilescu în același scop, în care a fost abordat și respectivul om de afaceri de către Manda, a participat și fostul șef al Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. 

Astfel, în perioada în care Olguța Vasilescu și-a lansat candidatura, cu un concert susținut de Goran Bregovic, în mai 2012, viitoarea primăriță a organizat o masă la un restaurant, unde deputatul Manda l-a abordat pe un om de afaceri, căruia i-a cerut ”să o ajute cu bani pe Vasilescu Lia Olguţa pentru campania electorală, afirmând că pe lângă influenţa politică pe care cei doi o au, (…) va primi „înzecit”, cu referire la perspectiva avantajelor aferente favorizării unor activităţi comerciale”, conform documentelor. 

Citește și: Primărița Craiovei, Olguța Vasilescu, cercetată în arest la domiciliu. De la cine a pretins primărița mită

În total, Vasilescu a cerut sponsorizare omului de afaceri: brichete personalizate, pungi personalizate, căni personalizate, odorizante, tricouri personalizate – în valoare de 44.241,96 euro.

Joi, Vasilescu a fost plasarea în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

 

Cele mai citite

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă