16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDepozite ilegale de gunoi pe Valea Jiului

Depozite ilegale de gunoi pe Valea Jiului

Deponeul de gunoi de la Petrila este folosit in continuare de societatile de interes local din Petrosani si Petrila pentru depozitarea deseurile, desi oficial a fost inchis pe 1 ianuarie 2009.

Firmele de interes local din Petrosani si Petrila, aflate in subordinea consiliilor locale, folosesc in continuare ilegal groapa de gunoi de la Petrila pentru depozitarea deseurilor colectate. Conform legilor de mediu, deponeul trebuia inchis pe 1 ianuarie 2009, iar pana la amenajarea altuia, ecologic, gunoiul trebuia transportat la groapa de la Vulcan. In acte asa stau lururile. In realitate insa, situatia este dincolo de limita legii. Masini incarcate cu deseuri menajere vin zilnic la groapa de la Petrila, iar gunoaiele sunt mai apoi incendiate, tocmai pentru "stergerea" urmelor. Situatia se perpetueaza de sase luni, iar cei care vin cu vitele la pascut in aceasta zona spun ca in fiecare zi vin masinile cu deseuri aici. "Asta e pasunea noastra comunala si vedeti ce pasc vacile noastre aici. (…) Am scos un prosop dintr-o vaca. Aici mi-a murit o vaca adusa din Tg. Jiu, din cauza gunoaielor.

 E bine ce face Primaria Petrila", povesteste Ilie Popescu. In schimb, viceprimarul din Petrosani, Claudiu Cornea, sustine ca pe amplasamentul respective se afla doar utilajele necesare ecologizarii vechiului depozit.

Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă