15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDeclaraţiile lui Rudel Obreja la ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei

Declaraţiile lui Rudel Obreja la ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei

Rudel Obreja a declarat, marţi seară, la ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei că lidera PMP, Elena Udrea, este ţinta principală în dosarul "Gala Bute".

"Doamna Udrea este ţinta principală şi toate săgeţile sunt îndreptate împotriva ei, noi suntem nişte mici porţelanuri printre picioarele elefanţilor", a continuat fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Obreja a precizat faptul că Ministerul a plătit doar un milion şi jumătate de euro pentru Gală, dar bugetul a fost de patru milioane de euro, bani pe care i-a obţinut de la sponsori şi parteneri. De asemenea, acesta a subliniat faptul că Elena Udrea nu a aprobat cererea lui iniţială de buget. 

"Bugetul galei de box este mult mai mare decât un milion şi jumătate decât a plătit ministerul, în jur de patru milioane pe care i-am primit de la sponsori, parteneri. Doamna Udrea a tăiat două milioane si jumătate din bugetul pe care eu l-am cerut iniţial, faptul că ea m-a avantajat e o mare poveste", a continuat Rudel Obreja.

De asemenea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a declarat că dacă în 25 de ani procurorii nu au prea avut putere, acum au prea multă. 

"Modul discreţionar în care acţionează procurorii este un pericol. Au prea multă putere şi calcă pe cadavre", a precizat Obreja. 

Obreja a negat că l-ar cunoaşte pe Sorin Popa şi a spus că din perspectiva faptelor, nu ar trebui să stea nici o "secundă" în arest.

Rudel Obreja precum şi Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu şi Gheoghe Nastasia au fost eliberaţi din arest, marţi seară, la expirarea ordonanţelor de reţinere, după ce ICCJ a declinat cauza către Tribunalul Bucureşti.

Prima ordonanţă de reţinere care expiră, la ora 19.25, a fost dispusă în cazul lui Rudel Obreja.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost reţinut, luni, de procurorii DNA, în dosarul "Gala Bute", pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu.

 

Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă