23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialDecembrie cu aer de primăvară. Cum va fi VREMEA în week-end

Decembrie cu aer de primăvară. Cum va fi VREMEA în week-end

Și în acest week-end, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru luna decembrie, informează Mediafax.

Cele mai ridicate temperaturi sunt așteptate în dealurile subcarpatice din sudul şi estul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Sâmbătă, cerul va fi variabil, dar în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în extremitatea de sud, local vor fi înnorări persistente şi, mai ales dimineaţa şi noaptea, ceaţă, izolat asociată cu burniţă sau ploaie slabă. În rest, norii joşi şi ceaţa se vor semnala pe arii restrânse la începutul intervalului şi local pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -4 şi 5 grade, mai scăzute, spre -6 grade în depresiuni.

La București, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi mai ales pe parcursul nopţii creşte probabilitatea de a se forma nebulozitate joasă sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

La munte, cerul va fi temporar noros, însă doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, iar pe creste posibil fulguieli. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Duminică, în țară, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, exceptând zonele joase de relief, unde local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, posibil persistentă pe tot parcursul intervalului pe spaţii restrânse îndeosebi în Transilvania, Oltenia, sud-vestul Munteniei şi în Crişana. Izolat se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 14 grade în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei, iar cele minime se vor încadra, în general, între -6 şi 4 grade.

La munte, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cerul va fi variabil. Pe văi şi în depresiuni local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, iar izolat vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă