14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDebut pianistic la Ateneul Roman

Debut pianistic la Ateneul Roman

Concertele din aceasta saptamana il au ca invitat pe tanarul pianist polonez Jacek Kortus, care se afla pentru prima data la Bucuresti. Acesta s-a nascut in 1988 la Poznan, in prezent fiind student la Aca­demia de Muzica "I.J. Pa­dere­w­ski" la clasa profesorului Waldemar Andrzejewski, sub indrumarea caruia se afla de zece ani. Tanarul pianist detine numeroase premii la concursuri nationale si internationale, printre care Premiul I la Concursul national de pian "Ludwik Stefanski" (Plock, 2002) si Premiul I si Marele premiu la concursul international "Chopin" (Antonin, 2005).
In 2002 si 2005 a obtinut o bursa acordata de Ministerul Culturii din Polonia. A sustinut numeroase concerte in Polonia si in strainatate. In 2007 a inregistrat primul sau CD cu sonate de Chopin si Liszt. In 2008 a fost distins cu "Medalia Artei Tinere" acordata tinerilor pentru realizari artistice deosebite si cu Medalia "Hipolit Cegielski", pentru succese repurtate de tineri in domeniul cultural.
Impreuna cu orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijorului Camil Marinescu, Jacek Kortus va interpreta minunatul Concert nr. 1 de Frederich Chopin.

ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII "GEORGE ENESCU"
Dirijor Camil Marinescu, solist Jacek Kortus (Polonia)
Pascal Bentoiu – Uvertura festiva, Fre­derich Chopin – Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra, Pascal Bruckner – Simfonia nr. 1.
ATENEUL ROMÂN (str. Franklin nr. 1, tel. 021/315.68.75) – Joi, 26 februarie / vineri, 27 februarie, ora 19.00. Pret bilet: 28-40 lei; 8 lei pentru studenti.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă