16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDebut decisiv pentru CVM Tomis

Debut decisiv pentru CVM Tomis

Formaţia campioană a României debutează astăzi în grupele Ligii Campionilor la volei masculin probabil, în faţa celui mai slab adversar din grupă: Hypo Tirol Innsbruck. Succesul este unul vital pentru viitorul formaţiei în această competiţie, şi chiar în Europa, dar nici gazdele partidei care va începe la ora 21:15, nu văd partida altfel. Din acest motiv, luni s-a luat decizia ca meciul să se joace în Olympiahalle din Innsbruck, o sală mult mai încăpătoare şi mai modernă decât cea în care joacă în mod obişnuit sextupla campioană a Austriei.

„Este un meci foarte important pentru noi şi echipa este în formă bună. Această sală ne va oferi posibilitatea de a avea mai mulţi suporteri şi un ajutor mai important de la spectatori”, a declarat managerul Hannes Kronthaler pentru site-ul echipei, jucătorii austriecilor antrenându-se deja de două zile pe noua suprafaţă pentru a se acomoda.

Voleibaliştilor români însă nu le e frică de palmaresul impresionant al austriecilor, care cuprinde şase titluri de campioană şi opt participări europene, şi sunt conştienţi că au o singură şansă în grupa F a Ligii, aceea de a câştiga cât mai multe puncte cu Innsbruck şi de a încerca marea cu degetul în faţa adversarilor următori.

„Ankara este o echipă aproape de nebătut, iar Wegiel este apropiată ca valoare de turci. Ne vom bate în mod cert cu austriecii şi trebuie să scoatem măcar cinci puncte din meciurile cu ei pentru a avea şanse reale la calificare. Am mai fost în Liga Campionilor, ştiu ce înseamnă această competiţie şi ştiu că trebuie să ne jucăm şansa în fiecare meci”, ne-a declarat brazilianul Joao Dias Massinatori, unul dintre starurile actualei echipe a Constanţei.

De altfel, majoritatea componenţilor echipei constănţene realizează că între componenţii echipei austriece şi ei nu există diferenţe foarte mari ca valoare individuală, iar jocul colectiv va putea conta în disputa din această seară.

„Ultimele meciuri le-am pregătit ca pentru disputa cu Innsbruck, şi cu Galaţiul (în prima etapă a Diviziai A1 – n.r.) vom juca după acelaşi sistem pe care îl vom folosi în Austria pentru a putea să legăm mai bine jocul şi a-i surprinde”, ne-a spus şi antrenorul Martin Stoev, cel care are o misiune aparent mai grea decât cea de anul trecut.

 

Cine e Hypo Tirol Innsbruck

 

Înfiinţată în 1997, formaţia din Innsbruck a devenit rapid una dintre protagonistele voleiului masculin austriac, situaţie similară cu cea a CVM-ului. După două sezoane decente, Innsbruck a atacat titlul dar l-a ratat în 2000 când a terminat abia pe locul 3. un an mai târziu, austriecii au luat locul 2, la fel ca în 2002, pentru primul trofeu major având nevoie de alţi doi ani de muncă. În 2004, Tirol Innsbruck a câştigat Cupa Austriei, trofeu pe care l-a păstrat şi în 2005, când a cucerit şi titlul de campioană. A urmat un titlu în 2006, apoi o cupă în 2008, patru titluri la rnd din 2009 până în 2012, şi o calificare în play-offul Ligii Campionilor în 2010. anul trecut echipa a terminat pe 2 în liga austriacă şi pe 3 în cupă, sezonul fiind catalogat drept satisfăcător.

Vedetele echipei sunt brazilianul Douglas Duarte da Silva, spaniolul Roland Andres Jimenez şi ungurul Tamas Kaszap. La fel ca CVM Tomis, care a debutat cu un succes concludent în prima ligă, austriecii au înregistrat un succes lejer, 3-0, cu hotVolleys Viena. 

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă