22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDealerii auto germani vând maşini prin vouchere, 99 euro pentru 30% din...

Dealerii auto germani vând maşini prin vouchere, 99 euro pentru 30% din preţul unui Fiesta!

Scăderea pieţei auto din Germania a dus la căutarea de noi metode pentru atragerea publicului în show-roomuri. Dealerii încep să acorde o atenţie tot mai mare comerţului digital. În Koln clienţii pot deja să achiziţioneze maşini cu vouchere, conform autonews.com.

Dealerul Autoport Koln oferă o reducere de circa 32% din preţul unui Ford Fiesta pentru un voucher achiziţionat cu 99 euro de pe Groupon. În Germania preţul unui Ford Fiesta porneşte de la 8990 euro. Totuşi dealerul german importă maşini cu reduceri de preţ semnificative de la dealerii auto din alte ţări europene. Spre exemplu, nu mai este un secret faptul că unii dealeri din România îşi lichidează stocurile oferind maşinile la preţuri foarte avantajoase altor dealeri din vestul Europei.

Piaţa auto germană, cea mai mare din Europa, trece printr-o scădere accentuată. În Germania au fost vândute în primul trimestru aproximativ 674.000 autoturisme, cu 13% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În aceste condiţii în ultima perioadă s-a înregistrat o creştere o discounturilor auto, situate în aprilie la cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani. Una din cinci maşini este vândută prin discount în Europa, conform unui studiu al Universităţii din Duisburg-Essen.

Nici producătorii germani nu mai pot susţine piaţa auto din această ţară, ei înregistrând scăderi importante ale vânzărilor după primul trimestru al acestui an.

“Politica de stabilire a preţurilor în Europa reprezintă un risc major. Dacă situaţia dificilă în care se află pieţele continuă iar unul dintre dealeri continuă să reducă preţurile, competiţia se va vedea nevoită să facă acelaşi lucru”, a spus Frank Biller, analist LBBW Stuttgart conform Bloomberg. Marja de profit a dealerilor auto ar putea fi complet eliminată, doar ca stocurile de maşini să fie astfel epuizate.

Probleme cu stocurile de maşini au toţi dealerii din Europa. Spre exemplu grupul francez PSA raporta la finalul primului trimestru al anului un stoc de 414.000 maşini nevândute, ceea ce înseamnă producţia pe 58 de zile.

Printre producătorii auto care recurg la discounturi se numără şi Fiat sau Opel. În Italia preţul unui Fiat 500 decapotabil este acelaşi cu al versiunii cu acoperiş rigid, o reducere de circa 3500 euro.

Piaţa auto europeană a înregistrat o scădere de circa 10% în primul trimestru al anului, până la aproximativ trei milioane de unităţi.

 

 

 

 

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă