17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce au fost transferate 156 de cadavre de la locul prăbușirii...

De ce au fost transferate 156 de cadavre de la locul prăbușirii avionului de pasageri în estul Ucrainei

Cele 156 de cadavre ale pasagerilor decedați în catastrova aeriană din estul Ucrainei au fost transferate pentru a fi protejate de căldură și animalele sălbatice, a explicat, duminică, un lider separatist prorus.

"Ieri, am început să transferăm cadavrele deoarece nu mai puteam aştepta, din cauza căldurii şi, de asemenea, zonei, în care există mulţi câini şi animale sălbatice", a explicat "premierul" republicii autoproclamate Doneţk, în cursul unei conferinţe de presă.

"Am transferat cadavrele din respect pentru familii", a continuat el, potrivit Mediafax.

"O sută cincizeci şi şase de cadavre au fost transferate la Torez (un sat situat în apropiere de locul prăbuşirii) în vagoane frigorifice" şi vor rămâne în această localitate până la sosirea experţilor, a adăugat Aleksandr Borodai.

Un jurnalist al AFP a văzut duminică după-amiaza cinci vagoane frigorifice staţionând în gara Torez. Motorul locomotivei funcţiona, probabil pentru a alimenta sistemul de răcire, în timp ce o angajată a căilor ferate declara că "aşteaptă ordine" şi nu ştie când ar urma să plece trenul.

O confuzie persistă în legătură cu numărul cadavrelor plasate la bordul trenului, un purtător de cuvânt al OSCE anunţând, citându-i pe rebeli, că erau 169, în timp ce un oficial ucrainean a evocat "192 de cadavre şi opt fragmente de corp".

Liderul rebel nu a oferit informaţii despre soarta celorlalte cadavre, în timp ce, potrivit autorităţilor ucrainene, 38 dintre ele ar fi fost transportate la serviciul de medicină legală al unui spital regional.

Douăsute nouăzeci şi opt de persoane, dintre care 192 de cetăţeni olandezi, au murit în urma prăbuşirii unui avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines.

Borodai s-a arătat surprins că experţii internaţionali încă nu au ajuns în zonă, mai scrie sursa citată.

"De ce experţii nu sunt aici? Avem contacte cu malaysienii, care ar urma să sosească în cursul serii, dar ei sunt singurii", a spus el.

Pasagerii zborului MH17 "sunt victime colaterale ale genocidului armatei ucrainene", a mai afirmat liderul rebel.

Referitor la încheierea unui armistiţiu în vederea facilitării recuperării cadavrelor şi muncii experţilor, el a reafirmat că autorităţile de la Kiev l-au refuzat. "Pentru o încetare a focului, trebuie să fie doi. Noi suntem pregătiţi pentru o încetare a focului, dar armata ucraineană nu este pregătită", a spus el.

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă