18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDan Şova: Statul român va trebui să plătească o despăgubire companiei Bechtel...

Dan Şova: Statul român va trebui să plătească o despăgubire companiei Bechtel pentru încetarea contractului

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, va cere o anchetă Corpului de Control al premierului Victor Ponta asupra contractului încheiat cu compania americană Bechtel pentru realizarea Autostrăzii Transilvania, informează digi24.ro.

Ministrul a declarat duminică seară în emisiunea „Kilometrul 0” la Digi24 că va sesiza şi Parchetul dacă vor fi descoperite nereguli de natură penală. Totuşi, statul român va plăti unele despăgubiri pentru încetarea contractului.

Dan Şova a precizat că statul român va trebui să plătească o despăgubire pentru încetarea contractului, fără a preciza însă valoarea acesteia.

„Nişte penalizări pentru încetarea înainte de termen a contractului se vor plăti, însă nu e vorba de penalizările de jumătate de miliard de euro vehiculate la un moment dat. Voi dori un control specific numai pe acest contract. Dacă Corpul de Control concluzionează că sunt probleme, atunci înaintează la DNA”, a spus ministrul delegat.

Proiectul autostrăzii Transilvania a început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro, care trebuia să se finalizeze cel târziu în 2012. Pe fondul disputelor politice şi fără bani alocaţi de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat într-un ritm lent. Doar 52 de kilometri au fost executaţi până în prezent, traseu pentru care statul a plătit 1,3 miliarde de euro.

„Penalizările pe care le vom plăti vor fi publice”, a precizat ministrul delegat.

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă