16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDan Diaconescu, obligat să plătească despăgubiri pentru calomnie lui Răsvan Popescu

Dan Diaconescu, obligat să plătească despăgubiri pentru calomnie lui Răsvan Popescu

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a pierdut definitiv procesul cu Răsvan Popescu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), fiind obligat să plătească despăgubiri de 23.000 de euro pentru calomnie, informează Mediafax.

Răsvan Popescu l-a acţionat în instanţă în 2012 pe Dan Diaconescu, după ce acesta din urmă i-a adus mai multe acuzaţii injurioase în timpul emisiunilor "Dan Diaconescu Direct". Totodată, Popescu i-a cerut lui Diaconescu plata unor despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat, în valoare de 100.000 lei (aproape 23.000 de euro).

În 5 februarie 2013, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a admis în parte cererea lui Răsvan Popescu şi l-a obligat pe Dan Diaconescu la plata sumei de 100.000 de lei, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat. De asemenea, instanţa a obligat pârâtul (Dan Diaconescu) la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 2.008,30 lei, către reclamant (Răsvan Popescu), reprezentând taxa judiciară de timbru, timbrul judiciar şi onorariul de avocat.

Decizia a putut fi atacată cu recurs de Dan Diaconescu, la Tribunalul Bucureşti, în termen de 15 zile de la comunicare, fapt care s-a şi întâmplat, însă Răsvan Popescu a câştigat între timp şi un proces la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, tot împotriva lui Diaconescu.

Astfel, pe 13 ianuarie 2014, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a admis cererea lui Răsvan Popescu de încuviinţare a executării silite imobiliare cu privire la imobilul situat în localitatea Bucureşti, strada Căpriorilor, numărul 6, sector 1, proprietate a lui Dan Diaconescu, pentru recuperarea sumei de 102.008,3 lei, în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă din 5 februarie 2013 a Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti, la care s-au adăugat cheltuielile de executare, la solicitarea lui Răsvan Popescu. Instanţa l-a autorizat pe Răsvan Popescu să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu, decizia instanţei fiind fără cale de atac.

Recent, pe 10 septembrie, Tribunalul Bucureşti a respins, ca nefondat, recursul făcut de Dan Diaconescu la decizia Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti din 5 februarie 2013. Decizia este irevocabilă.

Totuşi, Răsvan Popescu nu a putut să recupereze până în prezent suma de circa 23.000 de euro de la Dan Diaconescu, întrucât executorul nu a mai găsit pe numele lui Diaconescu nici conturi, nici proprietăţi, cu excepţia unui singur imobil (cel din strada Căpriorilor) pentru care există o creanţă bancară.

De altfel, în septembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 a admis o cerere a BRD-Groupe Societe Generale de executare silită tot în cazul imobilului din strada Căpriorilor, pentru o datorie de peste cinci milioane de euro.

CNA a retras licenţa televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislaţia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă. Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licenţa.

Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă