28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialDaminuţă, de la Milano în Baia Mare, via Tiraspol

Daminuţă, de la Milano în Baia Mare, via Tiraspol

Jucătorul Cristian Daminuţă, considerat o mare speranţă a României în 2008, atunci când a semnat cu Inter Milano, va juca pentru FC Maramureş Universitar Baia Mare în returul acestui sezon de liga a doua. Cumpărat, între timp, de AC Milan, mijlocaşul care va împlini luna viitoare 22 de ani s-a remarcat mai mult prin aventurile amoroase şi ieşirile în cluburi, pentru că la fotbal a evoluat doar sub formă de împrumut la diferite echipe. Ultima dintre ele a fost FC Tiraspol, de unde a plecat în toamna anului trecut.

Meritul antrenorului

Acum, tehnicianul băimărenilor, Romulus Buia, care l-a cunoscut pe Daminuţă pe vremea când era la Timişoara, l-a convins uşor pe tânărul mijlocaş să vină la Baia Mare şi să pună umărul la salvarea echipei de la retrogradare. „Meritul principal este al lui Buia. Nu sunt îngrijorat de viaţa agitată a lui Daminuţă, pentru că, din câte am vorbit şi eu cu el, a acceptat să vină la Baia Mare pentru a juca şi pentru a intra în atenţia clubului de care aparţine, AC Milan. Mă bucură faptul că nu a cerut să-i plătim salariul, care oricum îl dau italienii, noi o să-i dăm doar cazare, masă şi prime de joc. Am vrea să-l păstrăm şi din vară pe Daminuţă, dar o să vedem care este şi poziţia Milanului. Oricum, să fim noi sănătoşi până atunci”, a declarat, pentru România Liberă, preşedintele echipei băimărene, Dan Hotico. FC Maramureş ocupă locul 11 în seria B a ligii secunde la jumătatea campionatului.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă