21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDamascul îi acuză pe rebeli că au tras asupra inspectorilor ONU

Damascul îi acuză pe rebeli că au tras asupra inspectorilor ONU

Regimul sirian i-a acuzat luni pe rebeli că au tras asupra inspectorilor ONU care se deplasau în apropiere de Damasc pentru a ancheta asupra unei eventuale folosiri de arme chimice în Siria, transmite Mediafax.

“Membrii echipei Naţiunilor Unite (…) au fost vizaţi de tiruri ale unor grupări teroriste armate în timp ce intrau în regiunea Moadamiyat al-Sham”, la sud-vest de Damasc, a anunţat televiziunea de stat.

Televiziunea, care cita un oficial sirian sub acoperirea anonimatului, a precizat că serviciile de securitate “au însoţit (inspectorii) până la locul controlat de aceste grupări”.

Citeşte şi ATAC CHIMIC SIRIA. Kerry consideră că Damascul a folosit arma chimică

“Guvernul sirian trebuie să îşi asume responsabilitatea securităţii şi integrităţii fizice a membrilor ONU şi garanţia că se întorc vii şi nevătămaţi”, continuă postul de televiziune.

Un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite a anunţat mai devreme că experţii au fost vizaţi, luni, de către lunetişti neidentificaţi, care i-au obligat să se întoarcă din drum ca să schimbe vehiculul.
“Primul vehicul al echipei de anchetă asupra armelor chimice a fost atins în mod deliberat în mai multe rânduri de către lunetişi neidentificaţi” într-o zonă-tampon, situată în apropierea acestei regiuni, a declarat Martin Nesirsky, fără să anunţe dacă s-au înregistrat răniţi.

El nu a precizat dacă se aflau la Ghouta de Est sau la Moadamiyat al-Sham, aşa cum a anunţat televiziunea de stat.

Acestea sunt cele două regiuni în care, potrivit unor acuzaţii ale opoziţiei şi mai multor ţări occidentale, sute de civili au fost ucişi săptămâna trecută într-un atac cu arme chimice.

“Maşina nu mai putea fi folosită, (anchetatorii) s-au întors vii şi nevătămaţi la punctul de control deţinut de Guvern”, a precizat el, adăugând că echipa se va întoarce în zonă “după ce va schimba vehiculul”.

“Toate părţile trebuie să coopereze pentru ca echipa să poată efectua munca sa importantă”, a conchis Nesirsky.

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă