22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialDacian Cioloș, despre lovitura de stat eșuată din Turcia: Singura cale este...

Dacian Cioloș, despre lovitura de stat eșuată din Turcia: Singura cale este întoarcerea la ordinea constituțională și statul de drept

Premierul Dacian Cioloș consideră că singura cale pentru statul turc este întoarcerea la ordinea constituțională și statul de drept, a precizat șeful Executivului într-un mesaj postat pe Facebook, după lovitura eșuată de stat care a avut loc în Turcia, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„În această dimineață, la reuniunea informală a șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană prezenți la Summitulul ASEM, am susținut împreună cu ceilalți lideri europeni, condamnarea tuturor acțiunilor de violență și agresiune asupra instituțiilor statului democratic alese. Turcia este un partener cheie pentru România și pentru Uniunea Europeană”, a spus Dacian Cioloș.

Citește și: FOTO+VIDEO. Lovitura de stat din Turcia eșuează. Erdogan amenință că cei responsabili vor plăti ”un preț greu”. 90 morți, peste 1.500 de militari, arestați

Totodată, șeful Guvernului a precizat că este în legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care este pregătit să ofere asistență cetățenilor români.

„MAE m-a asigurat că celula de criză constituită azi noapte din dispoziția ministrului este deplin funcțională și este în legătură cu cetățenii români care au nevoie de asistență. Totodată, ambasada și consulatele României în Turcia sunt în alertă și pregătite să-i ajute pe toți cetățenii români care au nevoie de sprijin”, a mai scris premierul.

Cel puţin 90 de persoane au murit şi 1.154 au fost rănite în timpul tentativei de lovitură de stat începute joi noaptea în Turcia, informează agenţia turcă Anadolu, citată sâmbătă dimineaţa de EFE, potrivit Agerpres. Pe de altă parte, un oficial a precizat pentru Reuters că autorităţile de la Ankara au operat 1.563 de arestări din cadrul personalului militar pe întreg teritoriul ţării după tentativa de lovitură de stat iniţiată de o facţiune din armată. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă