20 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecial"Daca disputa din PNL aluneca spre o criza a Aliantei, voi interveni"

“Daca disputa din PNL aluneca spre o criza a Aliantei, voi interveni”

Presedintele Traian Basescu a afirmat intr-o intalnire cu corespondentii de presa straini ca se va implica in activitatea Aliantei D.A. si a PNL daca exista riscul unor derapaje majore.
Potrivit postului de radio BBC, in cadrul unei intalniri neoficiale cu Asociatia Corespondentilor de Presa Straina, presedintele Traian Basescu a afirmat ca nu el i-a cerut premierului Tariceanu sa demisioneze. Seful statului a precizat ca liberalii luasera deja aceasta decizie.
In opinia presedintelui, la ora actuala Guvernul nu se afla intr-o criza. Desi unele lucruri sunt in neregula, ar fi vorba mai curand “de o bazaiala politica ce da impresia unei crize”. Un exemplu ar fi tocmai faptul ca s-a decis in coalitie declansarea alegerilor anticipate, apoi totul s-a intors prin decizia individuala a primului ministru.
Presedintele le-a explicat ziaristilor straini ca marele pericol al actualei guvernari ar fi un compromis cu PSD.
Presedintele Romaniei a recunoscut ca este preocupat de modul in care isi desfasoara activitatea fostii sai colegi democrati si liberali. “Ma intereseaza in mod fundamental functionarea Aliantei D.A.”, a precizat Traian Basescu. In opinia sa, multi dintre liderii PNL cauta solutii la probleme interne in afara partidului. “Ar trebui sa se aseze la un loc si sa le rezolve”, i-a sfatuit presedintele.
Seful statului le-a mai declarat corespondentilor presei straine ca nu va lasa lucrurile sa evolueze negativ. “Daca Alianta se indreapta spre un derapaj major care duce spre criza, voi interveni. La fel, daca disputa din PNL aluneca spre o criza a Aliantei, voi interveni”, si-a definit programul Traian Basescu.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă