13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCVM nu se regăseşte

CVM nu se regăseşte

După un start ezitant de campionat, echipa de pe litoral a cedat şi în Cupa României, unde a pierdut finala în faţa celor de la Dinamo, într-o manieră categorică.

Orice se poate spune numai că CVM Tomis Constanţa are un start de sezon bun nu. Echipa de pe litoral şi-a arătat slăbiciunile încă din primele două runde ale campionatului, când a cedat câte un set, deşi adversarele nu erau din cele mai puternice. Şansa tehnicianului Viktor Sidelnikov de a şterge impresia mai puţin plăcută a fost Cupa României, competiţie pe care echipa de pe litoral a câştigat-o în ultimele şase sezoane, însă aceasta a fost ratată din plin. La fel ca anul trecut, competiţia a avut loc în cadrul unui singur turneu final, disputat în Sala „Lascăr Pană” din Baia Mare. Dinamo a făcut instrucţie cu echipa de la malul mării într-un meci câştigat în număr minim de seturi. CVM Tomis nu a impresionat încă din semifinale, când s-a calificat printr-un miracol. Echipa de pe litoral a revenit de la 0-2 la seturi în meciul din semifinale cu Unirea Dej şi în cele din urmă a câştigat cu 3-2, obţinând dreptul de a-şi apăra trofeul. Însă, în finală, Began şi compania au clacat inexplicabil şi au pierdut fără drept de apel, 14-25, 22-25 şi 17-25.

La finalul partidei cu Dinamo de la Baia Mare, tehnicianul Vik­tor Sidelnikov a reliefat perfect prestaţia echipei: „Nu am jucat nimic!”. Alţi jucătorii au încercat să găsească explicaţii precum: „Unii din jucătorii tineri nu au făcut faţă presiunii din finală” sau „Lipsa noastră de omogenitate a făcut diferenţa”. Culmea, ambele explicaţii sunt valabile, însă cea de-a doua în mod special. Tomis a păstrat doar patru jucători din echipa ce a evoluat în sezonul trecut, iar Sidelnikov nu a avut la dispoziţie timpul necesar pentru a forma o echipă în adevăratul sens al cuvântului din jucătorii transferaţi în această vară. Cert este că lucrurile trebuie să se remedieze foarte repede deoarece campionatul a început deja şi cu evoluţii precum cele din Cupă constănţenii nu prea au şanse la titlu. 

Al treilea obiectiv ratat

Constănţenii sunt deja la al treilea obiectiv consecutiv pe care nu reuşesc să îl îndeplinească. Primul a fost anul trecut, Cupa CEV, apoi tomitanii au pierdut titlul, iar acum Cupa României. Timpul nu este pierdut însă, echipa constănţeană având ocazia de a repara totul dacă se va impune în campionat şi în ediţia 2010/2011 a Cupei CEV. Mai este însă mult de lucru, tehnicianul Viktor Sidelnikov fiind obligat să găsească soluţiile câştigătoare în cel mai scurt timp.

6 Cupe ale României consecutive avea în palmares CVM Tomis Constanţa înaintea turneului de la Baia Mare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă