16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialȘcolile închise luni în Bucureşti și alte zece județe din țară

Școlile închise luni în Bucureşti și alte zece județe din țară

Ministerul Educaţiei a anunţat că luni vor fi suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Brăila. În celelale judeţe afectate de ninsori şi viscol urmează să se analizeze, în colegiile prefecturale, dacă va fi luată o măsură similară.

Cursurile vor fi suspendate luni și în toate unitățile de învățământ din județele Vrancea și Tulcea, precum și în mai multe școli din Olt și Dâmbovița.

"Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi inspectoratele şcolare judeţene Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi au decis, împreună cu autorităţile locale, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016. În celelalte judeţe din ţară afectate de căderile abundente de zăpadă şi de viscol, deciziile privind susţinerea orelor de curs vor fi luate în această după-amiază, în cadrul colegiilor prefecturale", arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă transmis duminică.

În județul Brăila, cursurile au fost suspendate în școlile din mediul rural și din trei orașe, respectiv Ianca, Făurei și Însurăței. Potrivit inspectorului școlar general adjunct, Dan Gheorghiță, în celalalte școli din municipiul Brăila se va învăța normal.

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene să informeze la timp părinţii, elevii şi cadrele didactice despre suspendarea cursurilor.

Bucureştiul şi 11 judeţe din sud-estul ţării sunt, până duminică seară, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben.

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

Cele mai citite

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă