19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialCura de îngrăşare

Cura de îngrăşare

Consumaţi carne, paste, pâine, uleiuri şi deserturi şi încercaţi să nu staţi singur la masă. La cele 46 de kilograme şi 1,60 m, Delia se crede prea slabă şi orice ar face nu reuşeşte să se îngraşe cu cele 4 kilograme despre care crede că ar aduce-o la greutatea ideală. „Nu am ţinut niciodată un regim special de îngrăşare. Analize am tot făcut şi nu sunt nici anemică, n-am nici probleme cu tiroida. Mănânc pâine, dulciuri, carne mai puţin. Vitamine am început să iau de câteva ori, dar nu am dus cura până la capăt niciodată. În general, am poftă de mâncare şi doar când sunt stresată mănânc mai puţin”, spune tânăra de 30 de ani de care foştii colegi de serviciu râdeau că dă banii pe mâncare degeaba.

 

Faceţi analizele de rutină!

Primul pas pentru cei care vor să se îngraşe este să facă un set de analize de rutină. Boli precum diabetul zaharat sau un metabolism intens îi pot împiedica pe aceştia să câştige în greutate. „Există persoane care nu se îngraşă din cauze medicale. Poate fi vorba despre o neoplazie, diabet zaharat, afecţiuni ale tiroidei sau digestive care împiedică absorbţia corectă a alimentelor. Mai sunt persoanele cu un metabolism rapid care asimilează mai greu, dar care se înscriu totuşi în limitele normale ale greutăţii, chiar dacă la cele inferioare”, explică Eduard Adamescu, medic nutriţionist la cabinetul Moşilor din Bucureşti.

Dieta celor care vor să se îngraşe trebuie să conţină alimente bogate în calorii, precum fructe cu zahăr ca bananele, strugurii ori perele, mierea, laptele integral, brânzeturile, peştele mai gras, uleiul de măsline. „Aceste persoane ar trebui să consume lichide mai puţine ca să nu le umfle stomacul. De exemplu, ciorba ar putea fi înlocuită cu aperitive. La felul doi recomand o friptură, iar la desert o prăjitură şi un platou cu fructe”, completează Mihaela Ionescu, medic nutriţionist la Institutul „Nicolae Paulescu” din Bucureşti. E bine să nu exageraţi însă cu dulciurile şi grăsimile animale, pentru că riscaţi să vă îmbolnăviţi.

 

Trei gustări pe zi

Recomandate sunt şi gustările de dimineaţă, după-amiază şi seara. „Luaţi câte o gustare la ora 10.00, la 17.00 şi seara. Pe seară puteţi să mâncaţi două feluri de mâncare. Sunt bune pastele, pizza, fructele, mămăliga. Mâncarea trebuie să fie cât mai aspectuoasă şi ornată ca să vă trezească interesul. Ca să aveţi poftă, nu mâncaţi singur. Supliniţi eventual cu vitamine şi multiminerale”, mai spune Mihaela Ionescu. „Câteodată, sunt atât de obosită încât nu mai mănânc atât de mult seara”, spune Delia. După ce ajungeţi la greutatea ideală, calculaţi-vă din nou necesarul caloric, pentru a nu trece în extrema cealaltă. 

 

 

Subţireii trăiesc mult

La fel ca şi în curele de slăbit, şi în cele de îngrăşat trebuie să ţineţi cont de câteva reguli: adăugaţi treptat în regimul vostru un surplus de calorii, nu mâncaţi mult la o singură masă, hrăniţi-vă echilibrat, din toate grupele de alimente.

În cura pe care o veţi ţine, de bază vor fi glucidele, proteinele şi lipidele. Un număr mare de glucide se află în pâine, dar şi în unele fructe, cum ar fi bananele.

Încercaţi toate fructele de sezon. Nu uitaţi că acestea sunt mai uşor digerabile decât cele de import.

Băuturile răcoritoare îngraşă şi ele. Consumaţi sucuri naturale.

Dacă sunteţi slab din naştere, vestea bună este că veţi trăi mai mult.

Speranţa de viaţă la persoanele slabe este de peste 85 de ani.

Cele mai citite

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă