15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCum se achiziţionează o fereastră?

Cum se achiziţionează o fereastră?

Atunci când construim o casă sau când ne renovăm locuinţa, trebuie să avem în vedere şi ferestrele. Acestea pot să ne ajute să avem un cămin confortabil şi cheltuieli de întreţinere cât mai scăzute, să ne ofere lumină şi să ne ţină departe de zgomotul străzii.

Iată 7 caracteristici esenţiale, recomandate de VEKA, de care este bine să ţinem cont când ne alegem fereastra:

Tipul de tâmplărie. Când vrem să achiziţionăm o fereastră termoizolantă avem nevoie, mai întâi, să alegem materialul de bază: lemn stratificat, aluminiu sau PVC. Există multiple avantaje pe care o fereastră cu tâmplărie PVC le oferă, precum faptul că astfel de produse nu necesită vopsire, se curaţă uşor, nu ruginesc, sunt rezistente la foc şi asigură un plus de izolare termică şi fonică.

Durabilitate şi sustenabilitate. Profilul din PVC este coloana vertebrală a unei ferestre. El trebuie să susţină atât greutatea pachetului de sticlă, cât şi buna funcţionare a sistemului de feronerie.

Izolare termică şi fonică. Având în vedere că aproximativ 40% din pierderile de căldură ale căminului se realizează la nivelul ferestrelor, alegerea unor produse eficiente din punct de vedere energetic este foarte importantă. Pentru o izolare termică şi fonică optimă, este bine ca profilele din PVC să aibă 5 sau 6 camere interioare şi o lăţime de încastrare în zid de minimum 70 mm. În plus, fereastra trebuie să includă un pachet de sticlă cu 2 sau chiar 3 foi de geam. Iar folosirea unor foi de sticlă tip LowE, obţinute prin tratarea cu o soluţie specială de nitrat, va creşte şi mai mult gradul de izolare termică a ferestrelor pe care le alegem deoarece acest tip de sticlă prezintă un transfer redus de căldură prin suprafaţa vitrată. O altă facilitate, care măreşte semnificativ gradul de izolare fonică, este introducerea unui gaz inert între foile de sticlă, cel mai des fiind folosit argonul. Mobilitatea redusă a moleculelor ce compun acest gaz asigură reducerea zgomotului transmis prin geam.

Design. Alegerea ferestrelor impune o atenţie deosebită, acestea având rolul de a completa armonios stilul care defineşte casa şi personalitatea proprietarului.

Securitate şi manevrabilitate. Calitatea antiefracţie a unei ferestre este dată de complexitatea sistemului de feronerie utilizat. Mai mult, intemperiile, ploile repetate şi furtunile puternice, pot afecta, de asemenea, sistemul de tâmplărie şi gradul de izolare al acestuia. Dar o fereastră din clasa A de calitate devine o fortăreaţă pentru protejarea căminului, reducând riscul de efracţie, şi o dată cu achiziţionarea unor astfel de produse dispar şi grijile noastre.

Servicii şi garanţie. Dincolo de calităţile intrinseci ale ferestrelor, montajul şi întreţinerea sunt cel puţin la fel de importante. Un produs premium, dar montat greşit, îşi poate pierde importante opţiuni de funcţionalitate. Tocmai de aceea, fereastra de calitate trebuie să vină cu o garanţie adecvată, oferind astfel siguranţa utilizării pentru o viaţă întreagă.

Dotări suplimentare. Fereastra de calitate nu este un simplu „termopan”. Fereastra este un sistem eficient de izolare termică, fonică şi de protecţie a locuinţei noastre. Este recomandabil ca tâmplăria şi geamul să fie completate de o gamă de dotări suplimentare, care să ne ajute la crearea confortului în interiorul căminului nostru. Indiferent că ne referim la rulouri sau obloane, la plasele împotriva insectelor sau la microventilaţia aerului respirabil la interior, este bine ca soluţia sistemului de ferestre să fie personalizată nevoilor individuale.  Text Box:

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă