22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCum s-a produs carnajul de pe Autostrada Soarelui

Cum s-a produs carnajul de pe Autostrada Soarelui

Comisar-șef de poliție George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că, potrivit primelor cercetări, în zonă s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt.

“Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (…) și vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul”, a afirmat George Grigore.

Tot din primele cercetări, cauza accidentelor ar fi fost neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile meteo rutiere, respectiv la ceața foarte densă,. cu vizibiliate sub 20 de metri.

Se pare că accidentul s-a produs după ce unul dintre șoferi a ieșit dintr-un spațiu de servicii aflat pe marginea autostrăzii. Ar fi fost lovit din spate de o altă mașină. Apoi șoferii care veneau din spate nu au mai putut evita impactul.

„M-am trezit cu un perete de mașină lovit în fața mea. 6-7 mașini”, povestește la DIGI24 Iulian, șofer.

„M-am lovit.. era unul cu un jeep care m-a lovit în partea stângă”, a povestit, un alt șofer implicat în accident.

De fapt, au fost două accidente în lanţ. Unul din ele s-a produs chiar la oieşire din spaţiul de servicii.

„Toată lumea a ajuns peste mine, plini de sânge, panică, groază, ţipete, buşituri de maşini”, a povestit Florentina Cocoș.

60 de oameni au fost prinşi în infern. Maşinile lor arată ca un morman de fiare. 

„Grupul acela de maşini, cei de acolo au avut zile pentru că în spatele Loganului a reuşit să oprească un tir. Aici este numai o parte a accidentului. Am înţeles că sunt vreo doi morţi în acel microbuz. Iar în spatele microbuzului, la rândul lui a fost lovit de încă vreo 2-3 maşini”, a povestit Florin Vlădescu, martor ocular.

 

 

 

 

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă