16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCum modernizăm o baie de bloc

Cum modernizăm o baie de bloc

Băile reprezintă o categorie aparte în ansamblul proiectelor de reamenajare a apartamentelor de bloc, ambientarea acestui spaţiu suferind transformări majore.

Aici ne referim, înainte de toate, la faptul că schimbarea amplasării lor în ansamblul apartamentului este mai maim mereu imposibilă, iar suplimentarea lor spaţială este greu de realizat. Aceste două lucruri împiedică rezolvarea problemei spaţiului şi îi obligă pe proiectanţii reamenajării să găsească soluţii de modernizare, fără să facă apel la cele mai eficiente instrumente la care pot apela în acest sens. În astfel de situaţii, singurele soluţii la care se poate recurge sunt alegerea obiectelor sanitare care vor fi montate în spaţiul respectiv şi amplasarea lor cât mai inteligentă în acel spaţiu. Combinarea raţională a acestor două direcţii de soluţionare a problemei va conduce, cu siguranţă, la îndeplinirea dorinţei proprietarilor de a avea o baie modernă şi funcţională.

Sporiţi confortul
Baia pe care am ales să o prezentăm avea o suprafaţă iniţială de 5,08 mp. Deoarece ea se înscrie în tipicul prezentat mai sus, a fost necesară rezolvarea problemelor derivate din acest tipic. Un prim pas în rezolvarea acestor probleme a fost eliminarea obiectelor sanitare şi înlocuirea lor cu unele noi. Lavoarul a fost montat într-o mască din lemn care îndeplineşte şi funcţia de dulap. Pentru cadă a fost construită o mască din profile metalice şi gips-carton. Noul calorifer este unul port-prosop, din oţel.

Înnoiţi instalaţiile
La începutul au fost îndepărtate lucrările plăcile de faianţă cu care pereţii erau finisaţi. În aceeaşi etapă a fost înlăturată şi gresia de pe pardoseală. Imediat după eliminarea molozului s-a trecut la realizarea instalaţiei de apă caldă şi apă rece. Conductele şi fitingurile din polipropilenă au fost sudate prin polifuziune cu aparatul de sudură special. Traseul acestora a fost calculat cu precizie în aşa fel încât zonele de îmbinare cu racordurile vasului de toaletă, ale bateriei lavoarului şi ale căzii să nu aibă de suferit.

Pentru caloriferul port-prosop au fost trase conductele de tur şi de retur. După ce lucrările la noile instalaţii au fost încheiate, s-a trecut la tencuirea pereţilor. Conductele au fost prinse în stratul de tencuială pentru a se elimina aspectul inestetic specific polipropilenei. Tot acum a fost turnată şi şapa pe pardoseală.

După întărirea suprafaţelor-bază din mortar s-a putut începe placarea cu plăci ceramice a tuturor suprafeţelor. Au fost folosite modele diferite pentru pardoseală şi pereţi.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă