12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCum manevrează CFR în duelul galeriilor

Cum manevrează CFR în duelul galeriilor

Ziua şi scandalul la Cluj înaintea derby-ului local dintre CFR şi Universitatea. După şicanările şi jignirile din această săptămână în legătură cu preţul biletelor, după scandalul acreditărilor solicitate, respinse, apoi acordate, dar refuzate de către site-ul suporterilor Universităţii, joi a fost episodul „bilete gratuite”.

Conducerea Universităţii Cluj, în frunte cu directorul executiv Cosmin Irimieş, a prezentat câteva bilete gratuite la partida de sâmbătă care au ajuns în mâinile sale, deşi oficialii CFR-ului au negat, iniţial, eliberarea unor astfel de tichete. „Când am intrat în sediu astăzi am găsit cam 40-50 de bilete cu preţul de 1 leu, pe care diferiţi oameni au venit şi ni le-au lăsat. Aceştia le-au primit în diferite locaţii (n.r. – locuri) din oraş unde s-au împărţit aceste bilete, în condiţiile în care cei de la CFR au catalogat drept „aberaţii” cum că s-ar acorda bilete gratuite. Nu ştiu ce facem cu ele, probabil că respectivele persoane vor veni înapoi să le ia. Oricum, multe dintre ele au fost mâzgălite cu pixul, dar noi am vrut doar să arătăm că s-au dat invitaţii la acest meci”, a declarat Irimieş. Aceste bilete nu vor rămâne în posesia oficialilor clujeni, care îşi vor achiziţiona tichete la tribuna a doua, lângă alţi fani ai Universităţii care vor veni la meci. „Deja am hotărât că vom cumpăra 40 de bilete la acest meci pentru diferiţi oameni din conducerea şi anturajul echipei. Vom merge fiecare la casă şi vom lua câte un bilet”, a anunţat şi finanţatorul „studenţilor”, Florian Walter.

Mureşan: „Galeria are bilete gratuite”

Preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că membrii galeriei CFR Cluj au beneficiat de astfel de tichete gratuite. „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu acele bilete de au ajuns la Universitatea, eu ştiu că doar galeria are bilete gratuite. Eu mă aştept ca galeria să vină la meci, iar cei care nu vin pe stadion înseamnă cu nu-i interesează această echipă. Cam toţi din galerie au, oricum, abonamente aşa că nu va fi o problemă pentru ei. Dacă mă întrebi astăzi câţi oameni vor fi la meci, nu pot să zic mai mult de 5.000-6.000, dar să mai aşteptăm, pentru că până sâmbătă mai este. Este o partidă specială pentru Cluj şi sperăm să o câştigăm noi. Mă bazez pe echipă şi pe faptul că ştim să jucăm meciurile importante”, a declarat şeful din Gruia.

Chiar dacă cel mai ieftin bilet este 150 de lei, oficialii Universităţii sunt siguri că cel puţin 2.000 de „U”-işti vor fi în peluza şi tribuna a doua din Gruia. Câteva zeci de suporteri chiar au donat sânge pentru a putea face rost de banii mult doriţi. Astfel, pragul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj a fost trecut, ieri, într-un număr mult mai mare decât de obicei. „CFR a avut, cu siguranţă, de pierdut la capitolul imagine prin această măsură. Fotbalul este pentru spectatori, iar eu dacă eram în locul lui Arpad Paszkany aş fi făcut un preţ mic la bilete sau chiar gratis. Aşa veneau vreo 4.000 de CFR-işti, vreo 15.000 de „U”-işti şi făceam un spectacol frumos. Nu vom răspunde în retur cu nici o şicană, pentru că răzbunarea ştiţi a cui armă e”, a mai spus Florian Walter. CFR Cluj-Universitatea Cluj va avea loc sâmbătă, de la ora 20:30. Cel mai ieftin bilet la acest meci costă 150 de lei, iar preţul poate urca până la 250 de lei.

Costa nu e interesat de suporteri

Pe antrenorul CFR-ului, Jorge Costa, îl interesează prea puţin faptul că s-ar putea ca fanii CFR-ului să nu vină în număr mare la meci. Tehnicianul portughez vrea doar cele trei puncte şi atât. „Nu e important numărul suporterilor, atmosfera din tribune, ci doar ceea ce se întâmplă pe teren. Mi-ar plăcea, evident, să joc cu stadionul plin, dar mai importante sunt cele trei puncte. Este un meci greu, dar cu toţii suntem pregătiţi pentru el”, a spus antrenorului CFR-ului.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă