15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCum își propun Franța și ONU să soluționeze criza imigranților și refugiaților

Cum își propun Franța și ONU să soluționeze criza imigranților și refugiaților

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, și Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați (UNHCR), Antonio Guterres, au cerut, miercuri, crearea urgentă de “hotspoturi” (centre de primire și triere) în fața afluxului de imigranți și refugiați în Europa, informează Agerpres.

“Trebuie să accelerăm și să intensificăm deciziile luate de Consiliul European în materie de agendă pentru migrație: aspectele-cheie cum ar fi recepția, înregistrarea, hotspoturile, relocalizarea și reinstalarea”, a declarat Guterres după o întâlnire între cei doi la Geneva. 

la rândul său, oficialul francez a precizat că este de acord cu urgența creării de hotspoturi despre care a vorbit Antonio Guterres, care trebuie să permită să se facă distincția la trecerea frontierelor externe ale UE în Grecia și Italia. 

Un “hotspot” este un centru de primire și triere finanțat de Uniunea Europeană, creat în țările de sosire pentru a înregistra și identifica imigranții. Trierea se face între persoanele care s-ar încadra în statutul de refugiat și imigranții economici ilegali, condamnați să se întoarcă în țările de origine. 

Ministrul francez de interne a considerat de asemenea că trebuie să existe o “fermitate foarte puternică” față de contrabandiști și cei care trăiesc din traficul de ființe umane. 

De la începutul anului, 293.000 de imigranți și refugiați au încercat să ajungă în Europa prin Marea Mediterană și 2.440 au murit traversând-o, potrivit cifrelor anunțate miercuri de Guterres. 

“Aceasta este evident o provocare serioasă pentru Europa”, a notat el, cerând o “acțiune rapidă și eficientă”. 

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă