12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCum comentează ISMB scandalului manualelor școlare

Cum comentează ISMB scandalului manualelor școlare

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, a declarat joi, pentru Mediafax, că lipsa noilor manuale pentru clasele I şi a II-a nu este o situaţie plăcută, deoarece elevii nu pot învăţa după manuale vechi.

"Noi aşteptăm decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi a Ministerului Educaţiei Naţionale. Un lucru este clar: potrivit unei note a Ministerului Educaţiei, elevii claselor I şi a II-a nu vor învăţa după manualele vechi", a spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

Constantin Trăistaru a adăugat că oricum în prima săptămână de şcoală elevii fac recapitulări, probabil şi în a doua săptămână, iar profesorii ar putea organiza orele după programele şcolare noi deja existente.

"Nu putem pune pe bănci manualele vechi, potrivit unei note transmise de către Ministerul Educaţiei Naţionale. Oricum, prima săptămână este de recapitulare, poate şi a doua. Cert este că nu e o situaţie plăcută pentru copiii de clasa I şi a II-a lipsa acestor manuale de pe bănci", a mai spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, miercuri, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.

Preşedintele CNSC, Bogdan Lehel Lorand, a explicat că au fost primite 11 contestaţii privind licitaţiile pentrumanualele de clasa I şi a II-a, iar din acestea, trei s-au admis, două au fost respinse fără interes şi şase admise în parte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă