14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCum au petrecut președintele în exercițiu și președintele ales al SUA Crăciunul....

Cum au petrecut președintele în exercițiu și președintele ales al SUA Crăciunul. Obama s-a jucat cu fiicele sale, Trump a mers cu familia la biserică | FOTO + VIDEO

Președintele în exercițiu al Statelor Unite și-a petrecut Crăciunul alături de fiicele sale, în Hawaii, în timp ce președintele ales a mers cu familia la biserică, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Barack Obama și fiicele sale Sasha și Malia au luat, sâmbătă, masa la un restaurant, după care au mers să joace Waikiki Breakout. Conform site-ului jocului, obiectivul jucătorilor este de a scăpa dintr-o încăpere în care sunt prinși, rezolvând enigme în maxim 60 de minute. Familia prezidențială a rămas în clădire în total 90 de minute. Conform mass-media, au reușit să iasă din cameră cu 12 secunde înainte de expirarea timpului. 

Îmbrăcat într-o cămașă polo și ochelari negri, președintele Obama și-a dus fiicele să savureze o înghețată. 

Prima Doamna Michelle nu a participat la acest eveniment. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, ea a răspuns copiilor care contactau linia telefonică ce le permitea să urmărească turneul mondial al lui Moș Crăciun grație comandamentului militar însărcinat cu securitatea aeriană din Statele Unite și Canada, Norad. 

Sâmbătă, a fost difuzat ultimul mesaj video al cuplului Obama. Duminică dimineața, Barack Obama a postat pe Twitter o fotografie cu soția și fiicele sale alături, însoțit de mesajul: „Cea mai bună parte a sărbătorilor este timpul pe care îl petrecem cu cei pe care îi iubim. Din partea lui Michelle, Malia și Sasha, Crăciun fericit tuturor”.

La câteva mii de kilometri de ei, cuplul Donald și Melania Trump au asistat la o slujbă de Crăciun, în Biserica episcopală Bethesda-by-the-Sea, în apropiere de Palm Beach, unde petrec sărbătorile de sfârșit de an. În 2005, viitorii locatari ai Casei Albe s-au căsătorit în această biserică, în prezența rivalei sale democrate la recentele alegeri prezidențiale, Hillary Clinton, și a soțului ei, Bill. Serviciul religios a fost difuzat în direct. Președintele ales a fost întâmpinat cu aplauze de enoriași, cu care a dat mâna. 

Cu toate acestea, viitorul președinte nu s-a putut abține să nu se gândească la afacerile mondiale, postând sâmbătă un mesaj pe Twitter despre o dispută cu NBC News, apoi despre adoptarea vineri a unei rezoluții nefavorabile Israelului. Mai târziu, el a postat pe Twitter o fotografie a unei Menora,  candelabru evreiesc cu șapte brațe, cu mesajul: „Happy #Hanukkah. Vă dorim o luminoasă și veselă Hanuka! Donald & Melania Trump”.

Duminică dimineața, el a postat un nou mesaj: „#MerryChristmas” (Crăciun Fericit) cu un emoticon reprezentând un pom de Crăciun și o fotografie cu el însuși în fața unui pom de Crăciun cu un banner roșu pe care scrie „Crăciun fericit! Președinte ales Donald J. Trump”.

Cele mai citite

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...
Ultima oră
Pe aceeași temă