16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCum ascunzi un calorifer inestetic

Cum ascunzi un calorifer inestetic

Nu oricine isi permite inlocuirea caloriferelor vechi cu altele noi, mai moderne si mai discrete. In acest caz, solutia o reprezinta „mascarea” lor astfel incat sa nu mai fie vizibile.

Daca ti-ai reamenajat de curand casa, insa nu ai avut suficienti bani pentru a cumpara un calorifer nou, cu design futurist, care sa se integreze foarte bine in noul decor, nu intra in panica. Exista mai multe solutii prin care poti remedia acest inconvenient. Una dintre acestea consta in ascunderea caloriferului intr-o piesa de mobilier, cum ar fi o servanta sau o mica masuta pentru pastrarea obiectelor decorative.

Piesa de mobilier o poti realiza pe comanda, cu costuri mici sau foarte mici. Acest lucru depinde, printre altele, de materialul din care o realizezi (lemn, PAL, sticla foarte rezistenta etc.). Daca incaperea este amenajata in stil clasic, atunci si acest element ar trebui sa fie in acelasi stil.

In ceea ce priveste cromatica, o poti alege in ton cu mobilierul sau usile ori, dimpotriva, intr-o culoare contrastanta, pentru a introduce o pata de culoare in decor.

Nu uita de necesarul de caldura. Dacă în încapere mai exista si o alta sursa de caldura, atunci „faţa” servantei poate fi prevazuta doar cu găurele. In cazul in care e nevoia de caldura este mai mare, opteaza pentru un model cu găuri mari sau linii deschise (inclusiv pe laterale), pentru a se putea răspândi mai bine căldura.

Sursa foto: www.shelterness.com

 

Cele mai citite

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...
Ultima oră
Pe aceeași temă