19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCum alegem culorile, finisajele şi materialele pentru amenajări festive

Cum alegem culorile, finisajele şi materialele pentru amenajări festive

Un cadru elegant, de casă boierească cu finisaje preţioase, o atmosferă relaxată şi intimă într-un separeu alături de prieteni, la care adăugăm mobilier confortabil, în culori deschise, şi un aranjament de masă diafan. Petrecerea este gata să înceapă… Să vină invitaţii!

Sezonul petrecerilor încă nu s-a încheiat şi mai pot fi şi evenimente cu ştaif a căror organizare presupune locaţii decorate pe măsură. Entuziasmaţi de ideea petrecerii, ne-am lăsat purtaţi de valul organizarii şi oferim ca exemplu o amenajare potrivită unui eveniment special în familie.

Ne-am raportat la locaţia aleasă, şi anume restaurantul Casa Boierească, şi am gândit două spaţii – unul de bar şi un salon cu masă festivă – care îmbină eleganţa stilului clasic cu atmosfera degajată a unui decor familiar. Încăperile înalte, cu ferestre mari, acoperite cu draperii frumos drapate, asigură cadrul perfect pentru mobilierul alb patinat, din lemn masiv, şi pentru accesoriile delicate, în tonuri pastelate de roz fanat şi sidefiu. Micuţa sofa din catifea verde aduce ambientului o notă de relaxare şi bună dispoziţie.

Şi pentru că buna dispoziţie are legătură directă cu zona barului, am ales să decorăm micuţul spaţiu, posesor de tejghea, cu flori, fructe şi prăjiturele colorate, care să destindă atmosfera serioasă.

Imprimeuri

Am ales pentru decorul nostru ţesături uni, atât în ceea ce priveşte tapiţeria mobilierului, cât şi şervetele pentru masă, astfel încât să nu încărcăm excesiv cadrul dominat de imprimeul cu arabescuri al draperiilor.

Materiale

Finisajele elegante ale încăperii au impus alegerea unor materiale preţioase, de bună calitate, precum: catifea, mătase, brocart şi esenţe masive de cireş sau fag.

Culori

Pentru a înveseli ambientul uşor sobru, dominat de tonuri neutre, am folosit note deschise, precum alb şi crem sidefiu, iar ca accente de culoare am adăugat roz, somon şi verde pal.

Forme

Caracterizat drept clasic actual, decorul nostru este lipsit total de unghiuri şi linii drepte, în favoarea formelor sinuoase, a siluetelor curbate şi a elementelor arhitecturale graţioase.

În amenajare au fost folosite piese de mobilier şi accesorii Mobexpert, Casara şi La Maison.

Revista Căminul prezintă la fiecare apariţie rubrica "Arta aranjării mesei"

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă