16.3 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialCum a trecut România în 2011

Cum a trecut România în 2011

În pieţele din centrul oraşelor, bucurându-se de artificii, pe pârtie, cu schiurile în picioare, în cluburi, restaurante sau la operă. În România, 2011 a fost primit cu strigăte de bucurie şi speranţe că va fi un an mai bun, notează realitatea.net.

2011 a fost primit cu strigăte de bucurie şi speranţe că va fi un an mai bun. În România, de Revelion au fost concerte în aer liber, carnavaluri în ţinute extravagante şi spectacole în cluburi.

Mii de bucureşteni au petrecut de Revelion în Piaţa Constituţiei, chiar dacă afară temperaturile
au fost cu mult sub zero grade. Electrizaţi de atmosfera încinsă, au întâmpinat 2011 cântând şi dansând.

Restaurantele au fost la mare căutare. Fie că au ales locaţii cu specific românesc, franţuzesc sau italienesc, românii şi-au făcut rezervare din timp pentru noaptea dintre ani.

Muzică şi teatru au fost si pentru cei mai pretenţioşi spectatori. La final cei care au ales să îşi petreacă noaptea dintre ani la Operă au rămas impresionaţi. Este al cincilea an consecutiv când spectatorii se bucură de o seară specială. Întregul eveniment este reunit sub titlul “Maratonul Revelionului la Opera Naţională Bucureşti”, devenit în noiembrie 2010 marcă înregistrată.

În piaţa Operei din Timişoara mii de oameni au sărbătorit venirea lui 2011 cu muzică şi sampanie. Dacă o parte dintre clujeni au ieşit în stradă pentru a ciocni un pahar de şampanie, tinerii au preferat cluburile.

20 de perechi de tineri au ales să se căsătorească în noaptea dintre ani la Poarta Sărutului din Târgu Jiu. A devenit deja o tradiţie ca tinerii să-şi unească destinele la monumentul lui Brâncuşi: acest revelion este cel de-al unsprezecelea consecutiv în care se organizează căsătorii la Poarta Sărutului.

Cateva sute de galateni au intampinat noul an la un concert in mijlocul orasului. Dezamagirea a fost insa generala: din cauza bugetului redus primaria nu a aprobat un foc de artificii.

De altfel, în multe oraşe din ţară s-a sărbătorit cu buget redus. Pentru petrecerea dintre ani, primăriile din marile oraşe au alocat ce fonduri au mai găsit în vistierii. Aşa se face că, în timp ce la Iaşi petrecerea a costat aproape 50.000 de euro, la Galaţi nu au fost nici măcar artificii.

Sute de turişti au trecut în Noul An pe pârtie. Oamenii au dansat pe zăpadă, au urmărit focul de artificii şi au rămas în aer liber mult după miezul nopţii. Unii dintre ei au trecut în noul an cu schiurile în picioare. Alţii au asistat la focurile de artificii iar apoi s-au retras la cabane.

Din păcate, unii s-au întâlnit noaptea trecută nu numai cu 2011, ci şi cu medicul. Ambulanţa Bucureşti a primit peste 500 de solicitări. 26 de persoane au căzut în stradă, 63 au chemat ambulanţa pentru probleme digestive. Au existat, de asemenea, 5 tentative de suicid.

La Iaşi, de asemenea, zeci de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat, au băut fără măsură sau chiar au consumat produse etnobotanice.

Cele mai citite

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă