14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCum a marcat BUCUREŞTIUL Ziua Internaţională de Prevenţie a Suicidului

Cum a marcat BUCUREŞTIUL Ziua Internaţională de Prevenţie a Suicidului

Ziua Internaţională de Prevenţie a Suicidului a fost marcată luni printr-o manifestare la care au fost invitaţi reprezentanţi ai familiilor Mădălinei Manole şi ai Mălinei Olinescu.

La eveniment a luat parte şi cântăreaţa Silvia Dumitrescu – care a răspuns invitaţiei considerând că deşi e un subiect sensibil, totuşi ne priveşte pe toţi, potrivit Mediafax.

O asociaţie a organizat, luni, în Parcul Izvor din Bucureşti, Ziua Internaţională de Prevenţie a Suicidului, unde au fost invitaţi, pe lângă specialişti şi persoane publice, şi pe cei care au avut pierderi în familie în urma unui astfel gest extrem.

Au fost invitaţi părinţii cântăreţelor Mădălina Manole (care s-a sinucis după ce a băut furadan), Mălina Olinescu (care s-a sinucis aruncându-se de la etaj) şi pe Silvia Dumitrescu, bună prietenă cu Mădălina Manole.

Silvia Dumitrescu – al cărei fost soţ, Mircea Dumitrescu, s-a sinucis – a spus, luni seara, că a ezitat să dea curs inviţiei pentru că este un subiect foarte sensibil pentru ea, dar că a înţeles că acesta priveşte pe toţi şi că nu ar trebui ocolit.

Artista a afirmat că a cunoscut persoane depresive, care nu au mai putut face faţă durerii şi că a înţeles că tot ce trebuie să ştie apropiaţi e ca atunci când au probleme se pot sprijini pe noi. “Iar noi, la rândul nostru, să-i ajutăm, să gestioneze durerea, pentru că viaţa e cel mai frumos cadou pe care l-am primit la naştere”, a subliniat Silvia.

Organizatorii au eliberat mai multe baloane albe, încheiind astfel manifestarea în memoria celor care au recurs, dintr-un motiv sau altul, la gesturi extreme, curâmându-şi viaţa.

Ziua Internaţională de Prevenţie a Suicidului a fost stabilită pentru 10 septembrie cu scopul de a-i responsabiliza şi a-i determina pe oameni să conştientizeze că sinuciderea poate fi evitată.

În această zi, organizaţiile neguvernamentale, dar şi autorităţile diferitelor state, organizează evenimente de informare cu privire la motivele care-i îndeamnă pe oameni să se sinucidă, precum şi la soluţiile prin care se poate evita acest gest ce reprezintă o cauză majoră a morţii premature în lume.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă