16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCSM a avizat suplimentarea cu zece posturi a numărului de inspectori judiciari...

CSM a avizat suplimentarea cu zece posturi a numărului de inspectori judiciari din cadrul instituției

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare privind suplimentarea numărului posturilor de inspector judiciar din cadrul instituţiei.

Potrivit deciziei plenului CSM, este vorba de 10 posturi, din care opt posturi sunt de judecător inspector, iar două posturi de procuror inspector. "Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Ministerului Justiţiei în vederea iniţierii unei hotărâri a Guvernului", se arată în decizia instituţiei citată de Mediafax.

Oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare au declarat, că solicitarea de suplimentare a numărului de posturi a fost necesară deoarece numărul judecătorilor şi procurorilor este foarte mare.

"Numărul inspectorilor este relativ redus, raportat la numărul de judecători şi procurori din ţară. Obiectivul Inspecţiei Judiciare, acela de control, este foarte greu de atins pentru că se controlează, spre exemplu, dosarele mai vechi, de la toate instanţele şi parchetele din ţară. Astfel, trebuie văzut de ce au stat în nelucrare aceste dosare, pentru a vedea dacă la baza acestora se află motive obiective sau subiective. Fiecare dosar în parte este luat la verificat", au explicat oficiali ai Inspecţiei Judiciare.

Conform sursei citate, la momentul actual există 20 de procurori inspectori şi 30 de judecători inspectori, în timp ce la nivel naţional, în sistemul judiciar, există 2.000 de procurori şi peste 4.000 de judecători.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă