14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA: SUA şi Marea Britanie, sigure că Assad este responsabil de...

CRIZA SIRIA: SUA şi Marea Britanie, sigure că Assad este responsabil de ATACUL CHIMIC

Premierul britanic David Cameron şi preşedintele american Barack Obama, care au discutat marţi la telefon despre Siria, “nu au vreo îndoială cu privire la responsabilitatea regimului al-Assad” într-un “atac chimic”, a anunţat miercuri Downing Street, relatează AFP, conform Mediafax.

Citeşte şi CRIZA SIRIA. Spionii americani au ascultat discuţii ale armatei despre ATACUL CHIMIC

“Cei doi lideri au convenit că toate informaţiile disponibile confirmă că un atac chimic a avut loc (…). Ei au convenit că nu există vreo îndoială asupra responsabilităţii lui al-Assad”, preşedintele sirian, a anunţat Biroul lui Cameron într-un comunicat.

Cei doi lideri au “discutat mai mult despre răspunsul important faţă de atacul chimic de săptămâna trecută în Siria”, anunţă Biroul lui Cameron într-un comunicat.

Ei au “convenit că toate informaţiile disponibile confirmă că un atac chimic a avut loc (…). Ei au convenit de asemenea că nu există vreo îndoială asupra responsabilităţii lui al-Assad”, preşedintele sirian, a precizat Downing Street.

“Forţele regimului efectuau operaţiuni militare cu scopul de prelua controlul asupra unei zone aflate în mâna opoziţiei la acel moment şi nu există vreo probă potrivit căreia opoziţia ar avea capacitatea să efectueze un asemenea atac chimic”, continuă aceeaşi sursă.

Cameron a reafirmat că Guvernul britanic “nu a luat încă decizia cu privire la natura specifică” a răspunsului faţă de acest atac, dar a oferit asigurări că acesta “va fi legal şi specific unui atac cu arme chimice”.

El a anunţat marţi că o eventuală intervenţie militară va viza “descurajarea folosirii armelor chimice”.

Premierul prezidează miercuri, la Londra, o reuniune a Consiliului Naţional britanic pentru Securitate, alcătuit din miniştri şi oficiali militari, consacrată situaţiei din Siria. El a convocat pentru joi Camera inferioară a Parlamentului pentru a dezbate cu privire la răspunsul britanic “faţă de atacuri chimice”.

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă