30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCriza de cadre sanitare la Spitalul Judetean

Criza de cadre sanitare la Spitalul Judetean

La Suceava este criza de cadre sanitare, la Spitalul Judetean “Sf. Ioan cel Nou”, numarul persoa-nelor instruite fiind insuficient pentru bolnavii care au nevoie de ingrijire speciala.
Directorul general al Spitalului Judetean Suceava, dr. Cristian Irimie, a declarat ca situatia se datoreaza faptului ca mare parte dintre asistentele medicale cu experienta prefera sa plece la munca in strainatate, unde se castiga mult mai bine.
Astfel, jumatate dintre posturile de asistenti si infirmiere din cadrul spitalului sucevean sunt in prezent ocupate temporar de catre absolventi din ultimele serii ale scolilor postliceale, care sunt slab pregatiti in domeniu.
“Pregatirea in scolile postliceale a cadrelor sanitare este sub orice critica. Sunt foarte multe tinere ce vin sa lucreze in spital, dar nu au notiuni elementare, fapt ce incarca psihic si ca volum de munca cadrele sanitare mai vechi, care trebuie sa corecteze anumite lucruri”, a declarat directorul spitalului sucevean.
Acesta a mai spus ca scolile postliceale ar trebui sa se implice mai mult in pregatirea elevilor pentru munca in spital, pentru ca tinerii absolventi sa se implice mai mult in domeniul sanitar si sa aiba habar despre aceasta munca.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă