13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE - FOTO: Cristian Bușoi, criticat dur după o conferință de presă...

UPDATE – FOTO: Cristian Bușoi, criticat dur după o conferință de presă într-un decor controversat

UPDATE 22,05: Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cristian Buşoi, şi-a cerut scuze pentru utilizarea unor imagini cu tragedia de la Colectiv în campania sa de promovare a unor proiecte pentru Bucureşti, declarând pe pagina sa de Facebook că înţelege criticile şi că nu a intenţionat să se folosească de tragedie într-un exerciţiu electoral.

"Am vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre necesitatea consolidării clădirilor din București care prezintă risc seismic și am atras atenția că nu suntem încă pregătiți să facem față unei noi tragedii, posibile în cazul unui eventual cutremur, așa cum ne-a demonstrat incendiul de la Colectiv. Unele reacții au fost critice, întregul demers fiind suspectat de instrumentalizarea tragediei de la Colectiv într-un exercițiu electoral de imagine. Mărturisesc cu toată sinceritatea că nu am intenționat acest lucru, iar celor pe care aceasta asociere i-a lezat în vreun fel le cer scuze", a scris Cristian Buşoi, luni seara, pe contul său de Facebook.

Liberalul mai spune că înţelege ceea ce i-a nemulţumit pe criticii săi. "Îi asigur de faptul că nu am intenționat să mă folosesc de ce s-a întâmplat în tragedia de la Colectiv sau în cea întâmplată în martie '77. Cred cu tărie că astfel de evenimente nu trebuie uitate, ci trebuie să învățăm din ele și să nu repetăm greșelile trecutului. Suntem datori să punem pe primul plan siguranţa noastră, a copiilor noștri și a generațiilor care vin prin măsuri concrete și durabile de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, integrate unei strategii administrative responsabile și sensibile la problemele oamenilor!", a mai scris candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cristian Bușoi, și-a atras furia fanilor de pe pagina sa de Facebook după ce a ținut o conferință de presă într-un decor controversat legat de cutremurul din 1977 si de incendiul din Colectiv de anul trecut.

"Prioritatea numărul unu a Bucureștiului este consolidarea celor peste 600 de clădiri încadrate în clasa I și II de risc seismic. Vorbim de siguranța oamenilor, iar aici nu e loc de compromisuri. Incendiul de la Colectiv ne-a demonstrat că nu suntem pregătiți pentru dezastre de asemenea proporții. Lucrările de consolidare a clădirilor cu risc seismic trebuie demarate cât mai rapid, indiferent de costuri și de eforturi", a scris Bușoi pe pagina sa de Facebook.

Postarea este însoțită de două fotografii, una dintre ele făcută în sediul PNL, cu numele partidului încadrat în chenar negru. Fundalul ales de Cristian Bușoi a stârnit un adevărat val de furie în mediul virtual, gestul său fiind calificat ca fiind unul "mizerabil". În plus, fostului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate i se sugerează ironic să folosească şi poze de la cutremurul din Haiti şi i se transmite că a pierdut deja alegerile prin această strategie proastă de PR.

''Bucureşti, trezeşte-te!'', a fost mesajul afişat pe bannerul care prezenta imagini din clubul Colectiv, în care 63 de tineri şi-au pierdut viaţa, precum şi imagini alb-negru care ilustrau consecinţelor cutremurului din 1977. Cristian Buşoi a explicat că a ales afişul care prezenta imagini din clubul Colectiv şi de la cutremurul din anul 1977 în urma unei discuţii cu echipa sa de comunicare.

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă