22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCristian Bușoi îi cere lui Tobă să reconsidere noile reguli de control...

Cristian Bușoi îi cere lui Tobă să reconsidere noile reguli de control de la frontiere

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi îi cere ministrului de Interne, Petre Tobă să ”revadă” măsurile de siguranță la frontiere, deoarece acestea au dus la "o mineriadă birocratică" și nu ajută real la prevenirea unui pericol. 

Bușoi se referă mai ales la măsurile din aeroport.

"Cine a avut ghinionul să facă o călătorie în ultimele luni a devenit victima unor reguli birocratice stupide, care impun controale fără sens şi care mănâncă timpul oamenilor, mai ales pe aeroport, fără să ajute real la prevenirea vreunui pericol. Ministerul Afacerilor Interne a produs o mineriadă birocratică după adoptarea fără simţ critic şi fără logică de funcţionalitate a regulilor de securitate europene implementate după atentatele din UE. (…) Solicit respectuos şi ferm domnului ministru Tobă şi MAI să revadă regulile de siguranţă legate de controlul la frontieră şi să adapteze normele de siguranţă la logica şi practica funcţională, nu să preia mot-a-mot norme birocratice care nu fac sens pentru cetăţenii României", afirmă Buşoi, într-un comunicat remis, luni. 

Bușoi subliniază că noile reguli MAI prin care toţi călătorii, inclusiv românii care locuiesc în ţară, trebuie verificaţi, atât la ieşirea, cât şi la intrarea în ţară, nu produc decât încurcături şi aglomeraţie şi nu au nicio logică practică. 

"Dacă un cetăţean român rezident în ţară este suspect de terorism atunci acest lucru trebuie verificat şi ştiut cu mult timp înainte, nicidecum la momentul când revine în ţară. Raţionamentul este valabil şi pentru cei care părăsesc România şi despre care se presupune că autorităţile ar fi trebuit să-i verifice cu atenţie în interiorul ţării", spune oficialul PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă