20.6 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialCriminal pus la zid de avocatii familiei Caciuloiu

Criminal pus la zid de avocatii familiei Caciuloiu

» Avocatii celor doua parti
s-au certat in sala de judecata.
» soferul vinovat sustine ca nu si-a dat seama de ce a facut.
» Inculpatul a incercat
 cumpere greseala cu bani.

Judecatoria Constanta
l-a audiat pe Louis Ovidiu Adrian Cretu, individul care l-a omorat intr-un accident rutier pe fostul lider PNL. Gabriel Caciuloiu in urma cu un an si noua luni. Barbatul este judecat pentru ucidere din culpa si conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
In fata instantei, Cretu a afirmat ca nu a intentionat sa omoare pe nimeni, ca doar a vrut sa evite niste pietoni care mergeau pe carosabil si ca, dupa ce s-a lovit de un Citroen, s-a rasturnat si a fugit pe camp, fara sa se uite ce s-a intamplat in spate.
Inculpatul a recunoscut ca bause vin si bere inainte de a se urca la volan, dar s-a gandit ca alcoolul isi va face efectul pana sa ajunga acasa. Intre avocatii celor doua parti a avut loc un schimb de replici foarte, dure, cu ton ridicat din cauza unor amanunte pe care Cretu sustinea ca le-a uitat. Au fost anumite neconcordante intre declaratia de la Parchet si cea pe care a dat-o la Judecatorie, iar aparatorul lui a fost extrem de deranjat de insistenta avocatilor familiei Caciuloiu. "Mai avem putin si il intrebam ce culoare avea maioul pe care il purta in ziua aceea!", a afirmat nervos avocatul inculpatului. A fost nevoie de interventia presedintei completului de judecata pentru a potoli spiritele incinse: "Liniste, nu se ridica tonul in sala de sedinta, daca va mai certati, suspend sedinta cinci minute ca sa va calmati!"
Pana la urma, inculpatul si-a terminat declaratia in fata instantei.

» Aproape doi ani de procese
Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Constanta l-au trimis in judecata pe Cretu abia dupa un an si ceva de la comiterea faptei. Ancheta de la urmarirea penala a mers foarte greu, desi inculpatul a recunoscut ce a facut si a sustinut ca regreta fapta. Ba mai mult, el a spus ca a dat bani familiei Caciuloiu pentru a mai reduce din cuantumul prejudiciului. Cu toate acestea, sotia fostului lider PNL il vrea condamnat pe cel care i-a ucis barbatul.

Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă